Archief


Open Monumentendag 2021

11 september 2021 - 10:00 - 17:00

Tijdens de renovatie zijn de heipalen onder het kerkgebouw vernieuwd, hoe sla je die 23 meter diep de grond in? Wat weet jij van de strijd tussen Arminius en Gomarus?..

Meer informatie

Gecanceld: Carnisme of waarom vlees eten niet gewoon is, met Melanie Joy en Jabik Veenbaas

11 september 2021 - 20:00

Dit programma is helaas wegens omstandigheden gecanceld.   Veganisten hebben een eigen ideologie die hun leefstijl verklaart. Vegetariërs ook. Maar hoe zit het met de vleeseters onder ons? De Britse..

Meer informatie

De avond van Generatie 9/11

10 september 2021 - 20:00

In deze podcast Generatie 9/11 achterhalen journalisten Wafa Al Ali en Lotfi El Hamidi hoe de gebeurtenissen van 11 september hun leven en dat van andere jonge moslims beïnvloed hebben…

Meer informatie

Geannuleerd: Het recht van de snelste in Rotterdam

29 augustus 2021

Dit programma is wegens omstandigheden geannuleerd, iedereen met een ticket ontvangt een mail hierover.  Het Hofplein verandert in een stadspark en de Westblaak wordt een groene promenade. Het autovriendelijke Rotterdam..

Meer informatie

Het Nieuwe Westen

22 augustus 2021 - 16:00

De maatschappij lijkt tegenwoordig steeds meer uiteen te vallen in groepen mensen met dezelfde identiteit. Dat is bijvoorbeeld goed zichtbaar in de politiek: ouderen kunnen stemmen op de Ouderenpartij, mensen..

Meer informatie

VIDEO Het Sloopkogel-debat

17 augustus 2021 - field_543cf7096c5fe

De redding van de Drievriendendwarsstraat, protest tegen sloopplannen van panden aan de Westewagenstraat, het Zuiderziekenhuis, het Schiekadeblok en de Oomspanden op het Noordereiland. Dit zijn zomaar een aantal kwesties die..

Meer informatie

XTC, de Nederlandse drug

15 augustus 2021 - 16:00

Het nachtleven gaat weer beginnen, na een lange pauze gaan de vele festivals en clubs weer van start. En in veel gevallen gaat een bezoek gepaard met een pilletje, XTC..

Meer informatie

Het leven van dingen

8 augustus 2021 - 16:00

Tijdens deze Zomerzondaglezing gaat Warna Oosterbaan in op de bijzondere relatie tussen mensen en dingen. Deze zijn met elkaar verbonden in talloze dagelijkse routines. Een deur openen, de fiets pakken,..

Meer informatie

365 dagen Nederlander- Naeeda Aurangzeb

1 augustus 2021 - 16:00

Drieënveertig jaar is Naeeda Aurangzeb al Nederlander. En al drieënveertig jaar lang, 365 dagen per jaar wordt ze ongevraagd blootgesteld aan opmerkingen en goedbedoelde doch misplaatste grapjes over haar culturele..

Meer informatie

Theatervoorstelling | De Afstand: brieven in lockdowntijd

31 juli 2021 - 20:30

Deze voorstelling is op zaterdag 31 juli om 20:30 uur. De voorstelling van vrijdag 30 juli is geannuleerd.  Soms… wanneer ik voor me uit staar en zachtjes wegglijd in een..

Meer informatie

Debatdate #3: niet alleen voor singles

25 juli 2021 - 16:00

Na het succes van de eerste twee edities volgt een nieuwe Debatdate, een avond waarop je uit je bubbel breekt, nieuwe mensen ontmoet en gegarandeerd een gesprek met inhoud hebt…

Meer informatie

Gecanceld – De mooiste en lelijkste Nederlandse natuur

18 juli 2021 - 16:00

Dit programma is helaas wegens omstandigheden gecanceld. Veel mensen hebben tijdens corona de schoonheid van de Nederlandse natuur ontdekt. Wandelingen waren lange tijd een van de weinige toegestane activiteiten en..

Meer informatie

Erasmus: dwarsdenker – Sandra Langereis

11 juli 2021 - 16:00

Erasmus is een van de grootste schrijvers en denkers van Nederland en België, en zelfs van heel Europa. Hij verpersoonlijkt de overgang van de middeleeuwen naar de moderne tijd. Zijn..

Meer informatie

Debatdate #2: niet alleen voor singles

8 juli 2021 - 20:00

Na het succes van de eerste editie volgt 8 juli een nieuwe Debatdate, een avond waarop je uit je bubbel breekt, nieuwe mensen ontmoet en gegarandeerd een gesprek met inhoud..

Meer informatie

Beatrijs Smulders Bloed

5 juli 2021 - 20:00

Duizenden vrouwen hebben haar hun geheimen toevertrouwd: Beatrijs Smulders, de bekendste verloskundige van Nederland. Dit voorjaar verscheen het eerste deel van een ambitieus, autobiografisch drieluik: Bloed, een vrouwengeschiedenis. Hierin ontdekt..

Meer informatie

Vrijheid voor gevorderden – Paul Teule

4 juli 2021 - 16:00

Na een jaar waarin corona en de coronamaatregelen onze samenleving in haar greep hebben gehouden, staan we in deze Zomerzondaglezing stil bij het begrip Vrijheid. Vrijheid is onze belangrijkste waarde,..

Meer informatie

Debatdate #1: niet alleen voor singles!

17 juni 2021 - 20:00

Arminius introduceert Debatdate, een avond waarop je uit je bubbel breekt, nieuwe mensen ontmoet en gegarandeerd een gesprek met inhoud hebt. Bezoekers van Debatdate worden laagdrempelig aan elkaar gekoppeld voor..

Meer informatie

Clubhouse Room: Cancel culture

16 juni 2021 - 20:00

Bijna dagelijks is er ophef over uitspraken van bekende mensen. Abdelkader Benali, Johan Derksen en Akwasi en in het buitenland Harry Potter schrijver J.K. Rowling en zangeres Adele. Volgens sommigen is er op internet een giftige ‘cancel culture’ ontstaan, een overdreven ophef dat heftig ingrijpt op het privé-leven van de betrokkenen en de vrijheid van meningsuiting bedreigt. Waarom is ‘cancel culture’ nu zo groot? Wanneer is online activisme ‘goed’ en wanneer slaat zij door?   

Meer informatie

Feyenoord City: In wiens belang?

15 juni 2021 - 20:00

Is de ontwikkeling van Feyenoord City in publiek belang? Wat heeft de voetbalclub Feyenoord er aan? En wat de stad en het gebied?

Meer informatie

Arminius X CUTKLUB presents: ORGASMI, lang leve het vrouwelijk orgasme

10 juni 2021 - 20:00

Vaak gaat seksualiteit bij vrouwen gepaard met gevoelens van schaamte. Met onwetendheid en mythes. Daarom vinden vrouwen het soms lastig om eerlijk en open over hun eigen seksualiteit te praten. Makerscollectief..

Meer informatie