Terug naar programma

Rotterdamlezing Van je familie moet je het hebben!

ma 23 mei 2022
19:30Inschrijven nieuwsbrief

De stad verbinden we met onze universiteit door het overdragen van kennis bij maatschappelijke uitdagingen, dat is de Rotterdamlezing.

De Rotterdamlezing is sinds 2003 een cadeau van de Erasmus Universiteit aan de stad. De universiteit zoekt actief verbinding met de stad Rotterdam, met wat er onder haar bewoners leeft en zij draagt bij aan het oplossen van de maatschappelijke uitdagingen waarvoor ze staan. De lezingen hebben altijd een scherp oog voor de meest actuele vragen voor Rotterdam. Het Erasmus Trustfonds is medeorganisator van deze avond.

Lezing 23 mei 2022

Op maandagavond 23 mei organiseert de Erasmus Universiteit de 18e Rotterdamlezing. Wetenschapper Prof.dr. Keizer van de Erasmus Universiteit Rotterdam geeft een lezing binnen het thema brede welvaart: Van je familie moet je het hebben! Met het thema wil de universiteit kennis overdragen rondom de rol van familie in het voortbestaan van ongelijkheid.

Familiesocioloog Renske Keizer

Hoogleraar Familiesociologie Renske Keizer vertelt over de invloed die familie heeft op de ontwikkelingsuitkomsten van kinderen, waarbij zij inzoomt op vaders en moeders. Daarnaast legt ze uit welke rol familie kan spelen in het in stand houden, vergroten, of verkleinen van sociale ongelijkheid. Hierbij bespreekt Renske het belang van nationale context en laat ze zien hoe beleid en interventies de ongelijkheid in de ontwikkelingsuitkomsten van kinderen kunnen verkleinen.

Programma 23 mei 2022

19.00 uur Inloop Debatpodium ArminiusOpent extern
19.30 uur Opening door host Inge Janse
19.35 uur Rector Annelien Bredenoord in gesprek met de Rotterdamse wethouder Judith Bokhove
19.50 uur Lezing Renske Keizer: Van je familie moet je het hebben!
20.50 uur Vragen & antwoorden
21.15 uur Borrel met een optreden van studenten Ramón & Marieke
22.00 uur Afsluiting

De voertaal van de Rotterdamlezing is Nederlands.
Als u zich heeft aangemeld, kunt u de lezing kosteloos bijwonen.

Dit programma wordt georganiseerd door de Erasmus Universiteit Rotterdam.