Terug naar programma

Debatdate #16: VIPS de PS-verkiezingen

di 14 maart 2023
20:00Inschrijven nieuwsbrief


Programmamaker

Lauren Verbrugh
Meer informatie


Weet je nog niet of en wat je wil stemmen bij de verkiezingen op 15 maart? Bij deze speciale editie van de Debatdate tref je naast andere deelnemers, ook verkiezingskandidaten aan je tafel. Je hoort meer over wat je kan kiezen en wat de provincie en het waterschap nou zoal doen. Deelnemers worden laagdrempelig aan elkaar gekoppeld voor korte debatsessies. Elk kwartier heb je een nieuwe gesprekspartner (als je dat wilt). Het doel is ontmoeting en gesprek, dus iedereen is welkom. Debathost Lauren Verbrugh zorgt ervoor dat je aan tafel zit met iemand van wie je van mening of visie verschilt.

Je ontmoet nieuwe mensen, hebt gegarandeerd een gesprek met inhoud en aan het einde van de avond weet jij wat je de volgende dag kan gaan stemmen!

De stellingen
1: De woningcrisis is zo nijpend, de provincie moet toestemming geven voor het bouwen van woningen in groen buitengebied.
2: De provincie stuurt aan op het sluiten van Zestienhoven.
3: Het waterschap moet de dijken verhogen om de bewoners van de provincie tegen het water te beschermen.
4: Iedere Nederlander gebruikt water, maak geen uitzonderingen als het gaat om de verplichting tot betalen van waterschapsbelasting.

Deelnemers
Aanwezig zijn Fokke van Zeijl (AWP), Ad Merks, Robert Kaijser (BBB), Marcus Rolloos (BVNL), Meindert Stolk (CDA), Lisanne van Damme (D66), Willem Bakx (GOUD) Ariette Kasbergen, Robert Klumpes, Nol van Gerven (GroenLinks), Lars Klappe en Joris van Lammeren (PvdA), Carla van Vliegen, Robert Jan Vonk (PvdD), Frank Johan Hoogendam, Emin Başoğlu (SP), Juliet den Oudendammer, Simon Bleijenberg (VOLT), Erica van Engel (VVD) en Ellen Verkoelen, Jet Valk, Nico van Scheijndel (50PLUS).

Meedoen?
Het programma is gratis, maar een (gratis) ticket reserveren/downloaden is verplicht. Je ontvangt vooraf de gespreksonderwerpen per mail. Voor een tweede, derde of zoveelste keer deelnemen kan!

Dit programma wordt georganiseerd door Arminius.