Terug naar programma

Zomerconcert: Escher Centraal

wo 24 april 2024
field_543cf68e6c5fdPlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

De Bezetting Speelt heeft vanaf seizoen 2010 haar eigen zondagmiddagserie in Arminius. Dit zomerconcert is een perfecte besteding van een ontspannen vrije dag. Combineer dit concert met museumbezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen, Kunsthal, Natuurhistorisch Museum of Chabot Museum, winkelen en/of een hapje eten! De flexibele bezetting van DBS (fluit, hobo, klarinet, fagot, hoorn, twee violen, altviool, cello en contrabas) is een handelsmerk dat garant staat voor een grote programmatische diversiteit, waarbij een sterke rode draad in het programma altijd het uitgangspunt is.

Programma Escher Centraal

De Nederlandse componist Rudolf Escher staat centraal in dit programma, geflankeerd door een van zijn grootste voorbeelden Maurice Ravel.

  • Maurice ravel ‘Introductio et Allegro’
  • Rudolf Escher ‘Sinfonia per Dieci Strumenti’

Het Rotterdamse ensemble De Bezetting Speelt komt al vanaf haar oprichting tegemoet aan de veranderende eisen van de klassieke muziekmarkt door haar eigen niche te creëeren door op ongebruikelijke plaatsen concerten te geven. Het ensemble geeft blijk van muzikaal ondernemerschap en trad vanaf 2007 op in Rotterdamse kunstgaleries.

Leden van DBS zijn veelal werkzaam als orkestmusici en hebben vaste en freelance bindingen met onder meer het Radio Kamer Filharmonie, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Marinierskapel, het Residentieorkest, het Concertgebouworkest, de Royal Liverpool Philharmonic Orchestra en het Brabants Orkest.

Zondag 5 juni 2011 | 16.00 uur | entree €15

Kaartverkoop aan de deur. Informatie en reserveringen: 010 226 43 00

www.debezettingspeelt.nl