Terug naar programma

Lentezondaglezing: Zelfverwoestingsboek

zo 3 april 2022
15:30Inschrijven nieuwsbrief

Let op: dit programma is verplaatst naar zondag 3 april. Had je al een ticket? Dan is deze op de nieuwe datum gewoon geldig. (kaartkopers hebben een mail ontvangen)

Nooit zijn er zo veel boeken, cursussen, YouTube-video’s en Ted Talks geweest die ons vertellen hoe we een betere versie worden van onszelf: gezonder, gelukkiger, slanker en succesvoller. Als we maar ons huis opruimen, mediteren, falen als les zien, problemen als uitdagingen, in het nu leven en geen fuck geven, komt alles goed. We geloven het, kopen het, proberen het: de zelfhulpindustrie is een van de grootste industrieën ter wereld. Maar ondertussen lijden steeds meer mensen aan depressies, angststoornissen en burn-outs, het medicijngebruik neemt explosief toe. Waarom? Omdat we nog steeds denken dat er iets mis is met ons, dat wij degenen zijn die moeten veranderen. Maar wat als de zelfhulpindustrie geen medicijn is, maar onderdeel van de kwaal? Tijdens deze Lentezondaglezing vertelt schrijver Marian Donner over haar Zelfverwoestingsboek en doet ze een oproep om de teugels te laten vieren, om strengheid te vervangen voor vergevingsgezindheid, om te falen, ongezond en lelijk te zijn, om af te wijken van de norm, ongegeneerd lief te hebben en om uiteindelijk, op die manier, jezelf te bevrijden.

Marian Donner (1974) is schrijver en columnist. Na een studie Psychologie (afgestudeerd op liefde en hartstocht) had Marian Donner aanvankelijk goede banen in de politiek en het ontwikkelingswerk, maar eindigde ze haar carrière in het nachtleven. Eerst als bardame in club Bitterzoet, daarna als telefoniste bij een escortbureau. Ze schreef twee romans, 08.30 uur: opstand en Lily en in 2019 het Zelfverwoestingsboek. Ook schrijft zij voor NRC Handelsblad, De Volkskrant en De Groene Amsterdammer.

Tijdens de Arminius Lentezondaglezing word je bijgepraat over verschillende ontwikkelingen in de samenleving. Je luistert naar een college van ongeveer 40 minuten, daarna is er ruimte voor vragen. De Arminius Lentezondaglezingen worden georganiseerd door debatpodium Arminius.

Let op: livestream tickets
Er zijn voor deze middag twee soorten kaarten: zaaltickets en livestream tickets. Nadat je een livestream ticket gekocht hebt, ontvang je automatisch een ticket-mail met daarin de link naar de livestream. Niet ontvangen? Check je spambox en/of controleer je andere mailboxen (mogelijk staat er in jouw Stager-account een ander mailadres van jou opgeslagen). Toch niet gevonden? Mail dan naar publiciteit@arminius.nl.

Ingeval van onverwachte nieuwe coronamaatregelen kunnen zaaltickets worden omgezet in livestream tickets. Restitutie van tickets is dan helaas niet mogelijk.

Bekijk ook de andere programma’s in Arminius