Terug naar programma

XTC, de Nederlandse drug

zo 15 augustus 2021
16:00Inschrijven nieuwsbrief

Het nachtleven gaat weer beginnen, na een lange pauze gaan de vele festivals en clubs weer van start. En in veel gevallen gaat een bezoek gepaard met een pilletje, XTC is onlosmakelijk verbonden met de dancecultuur. Nederland neemt hierin een bijzondere plek in met vele internationaal succesvolle DJ’s maar ook als mondiaal centrum van de productie van XTC. Waardoor is deze drug zo Nederlands geworden? Wat is de bijzondere ervaring die het succes verklaard? En hoe is de houding van de politiek in de tijd veranderd? En verrassend: tegenwoordig wordt er onderzoek gedaan naar de therapeutische waarde, bijvoorbeeld bij veteranen met een trauma. Philippus Zandstra en Wietse Pottjewijd schreven XTC: Een Biografie.

Philippus Zandstra is schrijver. Hij werkte als journalist voor NRC Handelsblad en schreef eerder voor VICE, OOR, Playboy en Veronica.

Wietse Pottjewijd is freelancejournalist. Hij schrijft verdiepende verhalen over sub- en drugsculturen en verkent graag de grenzen van de wet. Hij heeft onder andere gewerkt voor de Volkskrant, EenVandaag en Vice Media Benelux.

Tijdens de Arminius Zomerzondaglezingen word je bijgepraat over verschillende ontwikkelingen in de samenleving. Van natuur tot de XTC, van Erasmus tot ouderdom. Je luistert naar een college van ongeveer 40 minuten, daarna is er ruimte voor vragen. De Arminius Zomerzondaglezingen worden georganiseerd door debatpodium Arminius.

Terras
Op zomerzondagmiddagen is bij mooi weer ons schitterende terras vanaf 13:00 uur geopend. Kom voorafgaand aan het programma lekker lunchen of alleen wat drinken. Reserveren kan (niet nodig) via info@arminius.nl.

Informatie livestream- of zaal tickets
Is de zaal uitverkocht, of kijkt u liever vanuit huis, dan kunt u al onze programma’s via de livestream volgen. Via YouTube is het mogelijk om, net als in de zaal, vragen stellen aan de sprekers(s) via de comments. De vragen worden door onze livestream manager aan de spreker(s) gesteld.

Nadat je een livestream ticket gekocht hebt, ontvang je automatisch een ticket-mail van Stager met daarin de link naar de livestream. Niet ontvangen? Check je spambox en/of controleer je andere mailboxen (mogelijk staat er in jouw Stager-account een ander mailadres van jou opgeslagen). Mail anders naar publiciteit@arminius.nl.