Terug naar programma

Xperiment>L voor zomerstop

Tue 9 December 2008
20:00Inschrijven nieuwsbrief

LAATSTE AFLEVERING VOOR DE ZOMERSTOP !! Xperiment>L De maandelijkse serie over vrouwen in de elektronische muziek: met live optredens, film- en videoprogrammas, discussies en workshops Op woensdag 15 juni om 20.30 uur alweer de laatste aflevering van Xperiment>L voor de zomerstop. Een zomerse, want luchtige en bijna-pop aflevering.

Op het podium namelijk Bubblyfish (US) en Danielle Lemaire (NL), voor iedereen die ook maar een beetje van melodietjes en elektro-deuntjes houdt. In het inmiddels vertrouwde Xperiment>L filmprogramma worden uiteenlopende pop-strategieen op kritische maar speelse wijze tegen het licht gehouden. Toegangsprijs:  6,– Live optredens van: Bubblyfish (US)  GameBoys, elektronica Danielle Lemaire (NL) stem, orgel, elektronica Filmprogramma: Mara Mattuschka Kugelkopf Pipilotti Rist I’m Not The Girl Who Misses Much Astrid Nippoldt  Heroic Turn Sadie Benning & Kathleen Hanna Aerobicide  Julie Ruin EXTRA : WORKSHOP Werken met Nanoloops door Bubblyfish en Gijs Gieskes

Datum: zaterdag 18 juni Aanvang:  2,– Locatie: ARMINIUS podium voor kunst, cultuur en debat Aanmelden: 010 415 24 87 / 06 186 599 47 / daswa@xs4all.nl In het eerste deel van deze workshop helpt Haeyoung Kim (Bubblyfish) je op gang met Nanoloop. Nanoloop was een van de eerste muziekprogramma?s ontworpen voor de GameBoy, gebruik makend van zijn interne geluidschip. Het is een 16 step sequencer met 3 instrumenten die gewijzigd kunnen worden in real time en heeft een visueel creatieve, esthetische en intuitieve interface. In het tweede gedeelte zal Gijs Gieskes je introduceren in het programma LSDj (Little Sound DJ). Dit is een GameBoy muziek programma in de vorm van een tracker. LSDj is minder intuitief en vooral gericht op het volledig onder controle hebben van de GameBoy.

Als je meedoet zijn deze spullen handig om mee te brengen: een laptop, een of meer GameBoys, een cartridge met LSDJ of Nanoloop en een hoofdtelefoon.