Terug naar programma

Wouter Koolmees en Bert Wijbenga over de toekomst van samenleven in Nederland

9 november 2020
19:00

entree
€ 7,50 / online € 5

Koop kaarten

Let op, dit programma is verplaatst. Kaartkopers krijgen hierover bericht.

Hoe kunnen we in Nederland samenleven? Van nieuwkomers verwachten we inspanning om mee te doen met de Nederlandse samenleving. Maar voor sommige nieuwe en gewortelde Nederlanders voelt het alsof ze zich steeds opnieuw moeten bewijzen, iets dat ook terugkwam tijdens de recente Black Lives Matter-protesten. Na ruim drie jaar ministerschap geeft Wouter Koolmees, verantwoordelijk voor integratie, zijn visie op samenleven in Nederland. Hij en de Rotterdamse wethouder Bert Wijbenga gaan in gesprek met het publiek. Gespreksleiding: Aldith Hunkar. Let op, vanwege corona is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Wouter Koolmees is minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid namens D66. Hij diende recent een wetsvoorstel in voor een nieuw inburgeringsstelsel, waarin taal en werk worden gezien als de kortste route naar een succesvolle inburgering.

Bert Wijbenga is wethouder van Rotterdam namens de VVD en verantwoordelijk voor handhaving, buitenruimte, integratie en samenleven. Hij is tevens loco-burgemeester.

Dit programma is live in Arminius bij te wonen, en via Zoom. In de ticketshop vind u de verschillende ticketsoorten. Wanneer u een online ticket aanschaft, ontvangt u voorafgaand aan het programma de Zoom-link per e-mail. Ook online is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

Dit programma zal ook te volgen zijn via de livestream. Het programma wordt georganiseerd door debatpodium Arminius, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Gemeente Rotterdam, Avicenna College, Albeda College en Erasmus Verbindt.