Terug naar programma

Video | Wouter Koolmees en Bert Wijbenga over de toekomst van samenleven in Nederland

ma 11 januari 2021
19:00Inschrijven nieuwsbrief

Hoe kunnen we in Nederland samenleven? Van nieuwkomers verwachten we inspanning om mee te doen met de Nederlandse samenleving. Maar voor sommige nieuwe en gewortelde Nederlanders voelt het alsof ze zich steeds opnieuw moeten bewijzen, iets dat ook terugkwam tijdens de recente Black Lives Matter-protesten. Na ruim drie jaar ministerschap geeft Wouter Koolmees, verantwoordelijk voor integratie, zijn visie op samenleven in Nederland. Hij en de Rotterdamse wethouder Bert Wijbenga gaan in gesprek met het publiek, Stephan van Baarle en Cecilia Adriaanse. Gespreksleiding: Aldith Hunkar.

Wouter Koolmees is minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid namens D66. Hij diende recent een wetsvoorstel in voor een nieuw inburgeringsstelsel, waarin taal en werk worden gezien als de kortste route naar een succesvolle inburgering.

Bert Wijbenga is wethouder van Rotterdam namens de VVD en verantwoordelijk voor handhaving, buitenruimte, integratie en samenleven. Hij is tevens loco-burgemeester.

Stephan van Baarle is fractievoorzitter van de partij DENK in Rotterdam.

Cecilia Adriaanse is jongerencoach en ambassadeur van Rotterdam Pride

Dit programma is live in Arminius bij te wonen en via Zoom. In de ticketshop vind u de verschillende ticketsoorten. Wanneer u een online ticket aanschaft, ontvangt u voorafgaand aan het programma de Zoom-link per e-mail. Ook online is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

Dit programma wordt georganiseerd door debatpodium Arminius, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Gemeente Rotterdam, Avicenna College, Albeda College en Erasmus Verbindt.