Terug naar programma

Woordnacht: Peter Buwalda, Kristien Hemmerechts en Speyksessies

do 23 mei 2024
field_543cf7096c5fePlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

Negentig auteurs, dertig locaties, één nacht. Dat is Woordnacht, het nieuwe literaire festival in het stadshart van Rotterdam. Met in Arminius de schrijvers Peter Buwalda van de bestseller ‘Bonita Avenue’ en Kristien Hemmerechts, die in opspraak kwam met haar boek over de vrouw van Dutroux.

Programma:
20:00 Kristien Hemmerechts
Kristien Hemmerechts veroorzaakte kleine mediastorm met De vrouw die de honden te eten gaf. Het boek handelt over Michelle Martin, de vrouw van Dutroux. Waarom schreef Hemmerechts dit boek en wat vindt ze van alle commotie? Wat is haar visie op de medeplichtigheid van Michelle Martin? Interviewer: Leon Heuts.

21:00 Speyksessies
Een literaire en muzikale cross-over met singer-songwriters, poets, bands en kunstexposities. In een intieme setting ervaart het publiek al deze kunstvormen, die altijd één ding gemeen hebben: hun verhalende kracht. Met vanavond poëzie van Daan DoesborghNiels Terhalle en Sannemaj Betten en muziek van ChayahWe Sell Guns.

22:00 Peter Buwalda
Bonita Avenue is een van de succesvolste debuten in de Nederlandse literatuurgeschiedenis, de schrijver ervan een instant ster. Een gesprek over generatieconflicten, verwachtingen, ambitie en succes. Maar ook over Saul Bellow, Buddy Holly en Beethoven. En hopelijk over de liefde voor de Gretsch. Interviewer: Jasper Henderson.

23:00 De ultieme Woordnacht-afsluiter:
Balcony Players
, Gypsy/Klezmer    

0

Bekijk ook de andere programma’s van de Woordnacht

 

zaterdag 10 mei | 20 u
passepartout (voorverkoop / aan de deur):
€ 15,00 | CJP € 12,50 | Rdampas € 7,50