Terug naar programma

Lentezondaglezing: Fokking druk

zo 27 maart 2022
15:30Inschrijven nieuwsbrief

Let op: dit programma is verplaatst naar zondag 27 maart. Had je al een ticket? Dan is deze op de nieuwe datum gewoon geldig. (kaartkopers hebben een mail ontvangen)

Druk is het nieuwe normaal. Een volle agenda en een vol hoofd, het gevoel achter de dingen aan te lopen en altijd tijd tekort komen: het zijn dé kenmerken van deze tijd. Maar de drukte speelt ons inmiddels parten. Het aantal burn-outs is de laatste tien jaar schrikbarend gestegen. Je kunt zelfs spreken van een echte burn-outepidemie: ongeveer één op de zeven werkenden heeft ernstige stressklachten of zit door de stress thuis. En ook als je geen burn-out krijgt, kan de stress zorgen voor een stuk minder levensplezier.
Hoe komt het nu dat we te veel en te hard werken? Waarom hebben we zoveel last van FOMO (Fear Of Missing Out)? En belangrijker: wat kun je zelf doen om te dealen met stress en een burn-out te voorkomen?
Zeker in deze heftige corona-tijden waarin bij velen werk en privé nog meer in elkaar overlopen dan voorheen is het moeilijk jezelf niet te verliezen.

In deze Lentezondaglezing praten we met psycholoog Thijs Launspach over waarom we onszelf tegenwoordig zo vaak over de kop werken en wat je eraan kunt doen om dat te voorkomen.

Thijs Launspach (1988) is psycholoog, bestseller auteur en (TEDx-) spreker. Hij heeft verschillende boeken geschreven over stressmanagement (Werk kan ook uit, 2020), burn-out (Fokking druk, 2018) en millennials op de werkvloer (Werken met millennials, 2019). Hij heeft een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad.

Tijdens de Arminius Lentezondaglezingen word je bijgepraat over verschillende ontwikkelingen in de samenleving. Je luistert naar een college van ongeveer 40 minuten, daarna is er ruimte voor vragen. De Arminius Lentezondaglezingen worden georganiseerd door debatpodium Arminius.

Let op:  livestream tickets
Er zijn voor deze middag twee soorten kaarten: zaaltickets en livestream tickets. Nadat je een livestream ticket gekocht hebt, ontvang je automatisch een ticket-mail met daarin de link naar de livestream. Niet ontvangen? Check je spambox en/of controleer je andere mailboxen (mogelijk staat er in jouw Stager-account een ander mailadres van jou opgeslagen). Toch niet gevonden? Mail dan naar publiciteit@arminius.nl.

Ingeval van onverwachte nieuwe coronamaatregelen kunnen zaaltickets worden omgezet in livestream tickets. Restitutie van tickets is dan helaas niet mogelijk.

Bekijk ook de andere programma’s in Arminius