Terug naar programma

Wat is Amerika? Lied der Revolutie met Russell Shorto en Willem Post

Sun 21 January 2018Inschrijven nieuwsbrief

In een tijdperk waarin de grondbeginselen van de Verenigde Staten meer dan ooit onder druk staan, kijkt historicus Russell Shorto terug op de periode waarin deze beginselen werden gevormd. In zijn boek Lied der Revolutie verweeft hij de levens van zes Amerikanen tot een prachtig verhaal dat een nieuwe blik werpt op de Amerikaanse Revolutie (1765-1783). De lezer maakt kennis met een Native American, een Britse aristocraat en de eerste president, George Washington, die alle drie een belangrijke rol speelden in de strijd, maar ook met drie gewone burgers – een vrouw, een slaaf en een ongeschoolde arbeider – die even heldhaftig streden om vrijheid voor zichzelf op te eisen. In Lied der Revolutie toont Russell Shorto waarom de vrijheid vandaag de dag nog steeds moet worden bevochten en dat de idealen van de Amerikaanse Revolutie dat waard zijn.

Russell Shorto is schrijver, journalist en voormalig directeur van het John Adams Instituut. Eerder verschenen van Shorto Nieuw-Amsterdam,De botten van Descartes en Amsterdam. Geschiedenis van de meest vrijzinnige stad ter wereld. Shorto kreeg lovende recensies in media als New York Times en Washington Post.

Willem Post is Amerika-deskundige, historicus en publicist, http://www.willempostvs.nl/

Russell Shorto geeft een lezing over zijn boek, waarna Willem Post reageert en zij samen op de actualiteit in zullen gaan. Shorto zal tevens zijn boek signeren. Gespreksleiding: Leon Heuts, hoofdredacteur Filosofie Magazine. Voertaal: Engels.

Dit programma is georganiseerd door Boekhandel Donner en Arminius.