Terug naar programma

Vuurwerkdebat & Uitverkoop bij de Rotterdamse musea?

di 16 juli 2024
field_543cf7096c5fePlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

Vuurwerkdebat
Het zelf afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling is niet meer van deze tijd en zou verboden moeten worden. Dat vindt Tjeerd de Faber arts bij het Oogziekenhuis. ”Maar zeven procent van de bevolking steekt vuurwerk af, maar we hebben er als samenleving veel last van”, aldus de arts. Arno Bonte, gemeenteraadslid voor GroenLinks en oprichter van het Meldpunt Vuurwerkoverlast is het daarmee eens. “Moeten we het normaal vinden dat vuurwerk zo veel slachtoffers maakt en bijdraagt aan vandalisme?” vraagt hij zich af. Ook wat Bonte betreft wordt vuurwerk op Oud en Nieuw alleen nog door professionals afgestoken. Onzin, zegt de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland (BPL). Vuurwerk is een feestartikel en dat moet je niet verbieden! Met Arno Bonte (GroenLinks), Tjeerd de Faber (oogarts) en een vertegenwoordiger van de BPL.

Uitverkoop bij de Rotterdamse musea?
Het Wereldmuseum wil het grootste deel van haar collectie verkopen en ook andere Rotterdamse musea wensen een kleinere collectie. Veel Rotterdammers maken zich zorgen: verlaten prachtige en belangrijke museumobjecten voor altijd onze stad? Maar hoe moet het dan wel? En hoe kan worden voorkomen dat bezuinigingen leiden tot een uitverkoop bij Rotterdamse musea? Met o.a. Olphaert den Otter (beeldend kunstenaar), Arjen Kok (Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed.) en Melanie Post van Ophem (voorzitter Raad voor Rotterdamse kunst en cultuur).

Verder in DRAAD het Rotterdamse Politieke Maandoverzicht en natuurlijk een nieuwe column van Chris Aalberts. De presentatie is in handen van Francisco van Jole.

BESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswy

DRAAD wordt georganiseerd door Arminius en LOKAAL.