Terug naar programma

Vrouwen, seks en boeken

Thu 2 November 2017Inschrijven nieuwsbrief

Feminisme saai? De verrassende talkshow Bored of feminism bewijst van niet! Tijdens deze derde editie gaat Elfie Tromp in gesprek met schrijfster Maartje Laterveer, wiens boek ‘Vrouwen & Seks, van moederliefde tot seksrobot’ in oktober verschijnt en met schrijfster Marjan Slob over haar nieuwe uitgave van ‘Foute fantasieën’.

Waar genieten vrouwen van? Wat windt ze op? Waar fantaseren ze over? Hoe vrij en onafhankelijk zijn ze als het gaat om hun eigen seksualiteit? Welke rol speelt macht bij seks? Wat moet een intelligente, zelfstandige, hoogopgeleide vrouw in hemelsnaam met de Bouquetreeks? Wat moet ze met die voorspelbare hapslikweg-lectuur waarin de zwakkere, jongere, vrouwelijke hoofdpersoon uiteindelijk altijd wordt overrompeld door een woest-aantrekkelijke man – en dat tot haar niet mis te verstane genot? En wat heeft dit alles met liefde te maken?

In een avond vol interviews, performances en een quiz gaan we op zoek naar de antwoorden op deze vragen en wat er verder allemaal hoognodig beantwoord dient te worden.

Met:

  • Maartje Laterveer, schrijfster en journalist voor o.a. Vogue, Vrij Nederland, Opzij en Volkskrant Magazine..
  • Marjan Slob, essayist, filosoof en columnist voor o.a. de Volkskrant
  • minicollege van Simone van Hulst, schrijver en programmamaker voor o.a. Theater Rotterdam en Adem In
  • woordkunstenaar Naomi Veldwijk

Bored of feminism? wordt georganiseerd door Arminius i.s.m. Bored to Death book club, uitgeverij Lemniscaat en Lebowski publishers.