Terug naar programma

Vrijheid voor homo's in heel Europa

Mon 29 April 2013
20:00Inschrijven nieuwsbrief

Koningin Maxima zet zich sinds enkele jaren in voor de homo-emancipatie. Het is een teken dat de acceptatie van homoseksualiteit onderdeel van onze nationale identiteit is: Nederlandse homo’s zijn ‘onze homo’s’. Helaas is het omgekeerde het geval in Oost-Europa: een Roemeen of Litouwer is er veelal trots op dat homo’s in zijn land niet gewenst zijn. Homoseksuelen hebben daar vaak een bitter zwaar leven, omdat niet alleen familie en buren, maar ook politie en rechters discrimineren.

Het Sociaal en Cultureel Planbureau deed onderzoek naar de acceptatie van homoseksuelen in Nederland en Europa en presenteert de resultaten. Hoe staat het met de acceptatie in de Europese landen? Wat bepaalt of een land tolerant is? En wat kunnen we vanuit Nederland doen om de acceptatie te vergroten? Met Lisette Kuyper (SCP), Hilke Molenaar (Amnesty International) en andere betrokkenen bij de homo-emancipatie. Gespreksleiding: Wilma Ruis.


Dinsdag 21 mei | 20 uur

Entree € 5 | studenten en Rotterdampas € 2,50


Dit debat is een samenwerking van COC Rotterdam en Arminius

Rapporten van Sociaal en Cultureel Planbureau: ‘Towards Tolerance’ en ‘Acceptatie van homoseksuelen, biseksuelen en transgenders in Nederland 2013’