Terug naar programma

Voedselhypes

Het Green Happiness dieet, gluten-intolerantie, quinoa en goji-bessen: elke paar maanden is er wel weer een nieuwe voedselhype. Wat is de waarde van al deze adviezen, die elkaar nogal eens tegenspreken? Leef je langer als je anti-oxidanten eet en is een dagelijks glas rode wijn gezond? Hoe komt het dat voedselhypes door deskundigen vaak bekritiseerd worden, maar toch telkens weer zeer succesvol zijn? Met:

– Rosanne Hertzberger, schrijver van Ode aan de E-nummers, waarin zij voedselmythes ontkracht en het opneemt voor de kant-en-klaar maaltijd.

Hans Kennepohl, schrijver van We zijn nog nooit zo romantisch geweest‘.

Gespreksleiding: Erno Eskens. Met een rapsamenvatting van Atta de Tolk en Clublepop draait lekkere plaatjes.

Deze avond is live op de homepage van Arminius te volgen. Dit Denkcafé wordt georganiseerd door Arminius.