Terug naar programma

Vlam in de pan? De spanningen onder Turkse Rotterdammers

Tue 27 September 2016Inschrijven nieuwsbrief

De spanningen binnen de Turkse gemeenschap in Rotterdam zijn de afgelopen tijd geregeld voorpaginanieuws. Een in Nederland gepubliceerde lijst met daarop Gülen-aanhangers als vermeend Turks staatsvijand, burgemeester Aboutaleb die weigert zich de wet te laten voorschrijven door de Turkse regering, ingegooide ramen bij verenigingen en scholen en meningen over en weer bepalen het nieuws. Maar wat is er nu precies aan de hand?
Hoe voorkomen we escalatie van de spanningen in onze stad en wat zou hierin de rol van de media, politici en de Turkse gemeenschap in Rotterdam kunnen zijn? In DRAAD maken we de balans op en proberen we inzage te krijgen in de ontstane problemen met politici en betrokkenen. Met o.a. Halil Karaaslan (docent maatschappijleer en columnist), Froukje Santing (journalist, Turkije-kenner en islamspecialist), Alaattin Erdal (voormalig CDA-polticus, voorzitter Stichting Cosmicus, initiatiefnemer Netwerk Turkse Rotterdammers) en Iffet Subasi (journalist).

Verder in DRAAD natuurlijk weer het politiek maandoverzicht van columnist Willem Sonneveld, waarin hij ons in sneltreinvaart bijpraat over alles wat er de afgelopen tijd is gebeurd in de Rotterdamse politiek.

Op de politicibank: Leo de Kleijn (SP), Nils Berndsen (D66), Marco Heijmen (PvdA), Sven de Langen (CDA) en Tanya Hoogwerf (Leefbaar Rotterdam).

De presentatie is in handen van Francisco van Jole.
DRAAD wordt georganiseerd door Arminius en LOKAAL.