Terug naar programma

VIDEO Opvoeden in divers 010

Thu 26 September 2013
20:00Inschrijven nieuwsbrief

De afgelopen dagen stond niet alleen Nederland, maar ook Rotterdam in het teken van opvoeden. In samenwerking met de Rotterdamse kenniscentra, maatschappelijke organisaties, scholen en experts zijn door heel de stad op uiteenlopende plekken opvoedtafels gehouden.

Rotterdamse ouders en opvoeders hebben hun mening gegeven over de opvoeding van hun kinderen en hun ervaringen met elkaar gedeeld. Het resultaat is een actueel beeld van de mogelijkheden en moeilijkheden rondom de hedendaagse opvoeding. Welke school kies ik voor mijn kind? Hoe om te gaan met het gebruik van telefoon en internet? Wat is de beste houding tegenover drugs en alcohol?

Al die ervaringen en adviezen van ouders, opvoeders en deskundigen komen nu samen tijdens het slotdebat. Luister en praat mee als ouder, opvoeder, docent of expert. Een panel reflecteert samen met u over opvoeden in divers Rotterdam:

  • Elsie Sloot, opvoedkundige, bekend als huispedagoog bij Radio Rijnmond, auteur van het boek ‘Wij’ kent geen kleur: opvoeden in twee culturen
  • Mariëtte Lussepedagoge en hoofddocent aan de Hogeschool Rotterdam. Zij is daar onderzoeksleider van opvoederempowerment van het kenniscentrum Talentontwikkeling
  • Iliass El Hadioui, socioloog (EUR), auteur van Hoe de straat de school binnendringt

Het debat wordt geleid door Marcel van der Steen, wethouder Korrie Louwes verzorgt een openingswoord.

dinsdag 29 oktober 2013
gratis entree | inloop 19:30 | start 20:00

Dit debat is georganiseerd door Arminius in samenwerking met de Gemeente Rotterdam.

Bekijk het debat hieronder terug.