Terug naar programma

VIDEO DRAAD: Vriendjespolitiek, blafverbod & luchtvervuiling

Tue 6 August 2013
20:00Inschrijven nieuwsbrief

DRAAD is dé politieke talkshow over alles waar het hart van de Rotterdammer sneller van slaat. Met deze maand debat over vriendjespolitiek bij deelgemeente Feijenoord, het blafverbod en de slechte luchtkwaliteit in Rotterdam.

Na vriendjespolitiek en andere misstanden is onlangs een nieuw bestuur in deelgemeente Feijenoord geïnstalleerd. De nieuwe voorzitter, Remco Oosterhoff, zal in DRAAD voor het eerst in het openbaar spreken over de ingrepen die hij gaat doen om het bestuur weer gezond te maken.
0
Verder lijkt het wel of, naast het beroemde roséverbod, er steeds meer verboden in Rotterdam komen, met onlangs het blafverbod als nieuw opmerkelijk verbod. Heeft Rotterdam teveel verboden? Met Arno Bonte (fractievoorzitter GroenLinks) en Gerrit van de Kamp (voorzitter Nederlandse politievakbond).
0
Uit onderzoek van Milieudefensie blijkt dat acht van de twintig meest vervuilde straten van Nederland in Rotterdam liggen. De ’s Gravendijkwal is de straat met de op één na slechtste luchtkwaliteit van Nederland. Met Mariska van der Sluis, onderzoeker naar bestuurskundige problematiek rondom luchtvervuiling (EUR) en Jan Buijs en Anke Griffioen van B.O.O.G. (Bewoners- en Ontwikkelings Organisatie ‘s-Gravendijkwal).

Verder:

  • Een scherpe column van Ties Joosten
  • Live muziek van de Rotterdamse band The Upstairs
  • Bitterballen bij de borrel
  • De presentatie is in handen van John Bijl

DRAAD is een samenwerking van LOKAAL en Arminius. Elke laatste woensdag van de maand wordt u bijgepraat over de politieke actualiteit, ontmoet u Rotterdamse politici en hoort u het laatste nieuws uit de wandelgangen en achterkamertjes van het stadhuis.

DRAAD is hieronder terug te kijken.p