Terug naar programma

VIDEO DRAAD: De politieke talkshow van Rotterdam

Fri 17 May 2013
19:00Inschrijven nieuwsbrief

DRAAD is dé nieuwe politieke talkshow over alles waar het hart van de Rotterdammer sneller van slaat. Van het bouwbeleid tot de stoeptegels en van de grootschalige bezuinigingen tot wipkippen in de buurt.

Elke laatste woensdag van de maand wordt u bijgepraat over de politieke actualiteit, ontmoet u Rotterdamse politici en hoort u het laatste nieuws uit de wandelgangen en achterkamertjes van het stadhuis. Dit alles onder het genot van muziek, een scherpe column, een drankje en uiteraard bitterballen.

In de allereerste editie de volgende onderwerpen:

  • Waarom straatcoaches niet werken en buurtwachten wél volgens onderzoeker Vasco Lub. Hij gaat hierover in debat met Lot Mertens, gebiedsmanager in Delfshaven. Nelleke Weltevrede (CDA) reageert vanuit de zaal. 
  • Waarom is het huishoudboekje van de gemeente nog niet op orde? Met de directeur van de Rotterdamse Rekenkamer Paul Hofstra en raadsleden Maarten Struijvenberg (Leefbaar Rotterdam) en Jan Schonk (D66). Vanuit de zaal reageert Leo de Kleijn (SP).
  • Bijna de helft van de Rotterdamse ambtenaren woont niet in de stad, D66 vindt dat het beter is als er meer ambtenaren in de stad wonen. Moet er een woonverplichting komen? Met Jos Verveen (D66) en Dick Bosgieter, voorzitter OR Bestuursdienst gemeente Rotterdam en woonachtig in Hellevoetsluis
  • Gastcolumnist Inge Janse (Vers Beton) over het stadsdestructief.
  • Live muziek van de jonge Rotterdamse formatie How About No.
  • De klaagmuur voor al uw vragen aan Rotterdamse politici.

De presentatie is in handen van John Bijl.

DRAAD is een samenwerking van Lokaal en Arminius.