Terug naar programma

VIDEO DRAAD: De Nieuwe Partijen & Het Beeld van Zadkine

Tue 14 January 2014
20:00Inschrijven nieuwsbrief

DRAAD is dé politieke talkshow over alles waar het hart van de Rotterdammer sneller van slaat. Deze maand een nieuwe editie over de nieuwe Rotterdamse partijen en de verplaatsing van het beeld van Zadkine.

In heel het land is een schaarste aan kandidaat-gemeenteraadsleden, maar in Rotterdam poppen de nieuwe politieke partijen als paddenstoelen uit de grond. Wat willen deze partijen en wat is de kans dat zij op 19 maart zetels halen en politieke invloed krijgen? Met o.a.:

  • Aydin Peksert, NIDA 
  • Rabella de Faria, Rotterdamse Ouderen Partij (ROP)
  • Ria de Sutter, Seniorenpartij Rotterdam
  • Bart Canton, Partij voor de Dieren
  • Jaap Faber, Ouderen Politiek Actief (OPA)
  • Wim van Gerdingen, Lijst van Gerdingen

Daarnaast een eerste vooruitblik op de verkiezingen met Coolsingelwatcher Henrik-Willem Hofs (journalist NOS): wat is de voorspelling en wat zullen de gevolgen zijn van de uitkomst voor de Rotterdammer?

Verder: Moet het geliefde beeld ‘De verwoeste stad’ van Zadkine verhuizen naar het plein voor het Centraal Station? Kunstenaar Bart van Leeuwen lanceerde dit plan en vond een welwillend oor bij Anton Molenaar, raadslid Leefbaar Rotterdam. Jantje Steenhuis, gemeentearchivaris en lid initiatiefgroep 14 mei (herdenking bombardement) heeft haar bedenkingen.

Columnist Chris Aalberts geeft zijn eigenzinnige kijk op de verkiezingen en afloop live muziek van jazz ‘n’ soulzangers Diona Fox. Presentatie: Francisco van Jole.

Elke laatste dinsdag van de maand wordt u bijgepraat over de politieke actualiteit, ontmoet u Rotterdamse politici en hoort u het laatste nieuws uit de wandelgangen en achterkamertjes van het stadhuis. Dit alles onder het genot van muziek, een scherpe column, een drankje en uiteraard bitterballen. DRAAD is een samenwerking van LOKAAL en Arminius.


DRAAD is hieronder terug te zien.