Terug naar programma

VIDEO Denkcafé: Next Nature, de natuur van de toekomst

Wed 2 May 2012
20:00Inschrijven nieuwsbrief

Natuur bestaat bijna niet meer. Zeker in Nederland is elke meter land kunstmatig ingericht, terwijl onze door gefokte kippen en genetisch gemanipuleerde soja weinig meer weg hebben van het origineel. Aan de andere kant is de maatschappij zó ingewikkeld geworden dat er een nieuw soort natuur ontstaat: die door mensen gemaakt. Zo worden we tegenwoordig geconfronteerd met oncontroleerbare financiële crises, files en computervirussen. 

Kunstenaar, wetenschapper en filosoof Koert van Mensvoort stelt daarom  een nieuwe definitie van natuur voor: Next Nature. Dit is alles waarover we geen controle hebben. Voorafgaand aan het denkcafé stand-up poetry van Edwin de Voigt van www.revolutie.tv.

Tijdens dit Denkcafé laat Van Mensvoort inspirerende, shockerende en grappige voorbeelden zien van Next Nature. Wat te denken van de knuffelautomaat, vlinders met een aangeboren Nike-symbool en gsm-masten die eruitzien als een boom? Ook gaat hij deze avond in op de vraag wat er gebeurt als natuur en cultuur door elkaar heen gaan lopen, waar moeten liefhebbers van een ‘natuurlijk’ leven zich in de toekomst op richten?

Voorbeelden waarin het onderscheid tussen ‘natuur’ en ‘kunstmatig’ vervaagt:

 ClublePOP zorgt na het denkcafé voor een hele natuurlijke muzikale nababbel! Dit Denkcafé is een samenwerking van Arminius en Studium Generale EUR.


Woensdag 20 juni 2012 |20u | entree € 5 euro

Studenten en RdamPas gratis