Terug naar programma

VIDEO Denkcafé: Het briefje van Bleker

Wed 17 October 2012
20:00Inschrijven nieuwsbrief

De macht van de talkshow. Denkcafé over medialogica met Peter Kee, Kay van de Linde en Nel Ruigrok. Hoe komt een politicus terecht aan de tafel van Pauw & Witteman? Welke onderhandelingen gaan eraan vooraf? Wie benadert wie? En bepaalt de talkshowtafel de politieke agenda, of andersom? We krijgen een kijkje achter de schermen van de Nederlandse televisiewereld door Peter Kee, auteur van ‘Het briefje van Bleker’. De discussie wordt gevoerd met spindoctor Kay van de Linde en mediawetenschapper Nel Ruigrok.

  • Peter Kee was de afgelopen vijf jaar politiek redacteur van Pauw & Witteman. Daarvoor werkte hij onder meer voor Laat de Leeuw, Middageditie en Buitenhof en was hij eindredacteur van De Leugen Regeert en het Zwarte schaap.
  • Kay van de Linde is de bekendste spindoctor van Nederland. Hij werkte mee in campagnes voor Al Gore, Rudy Giuliani, Pim Fortuyn en Rita Verdonk.
  • Nel Ruigrok is hoofd onderzoek van de Nederlandse Nieuwsmonitor. Ze doceert aan de Erasmus Universiteit en is gespecialiseerd in de verhouding tussen media en politiek.

Vooraf een scherpe column van cabaretier Diederik Smit en na afloop de meest mediagenieke nummers van dj ClublePop.  De moderatie van deze avond is in handen van Geert Maarse.

In het boek ‘Het briefje van Bleker’, dat 3 november verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact, beschrijft Peter Kee het whealen en dealen achter de populaire talkshow. Over spindoctors, gebroken beloftes en in het nauw gedreven lijsttrekkers. Over onderhandelingsjournalistiek, macht en verleiding, de slachtoffers en de oogappels. En over de voorkeuren van de presentatoren zelf.

Het Denkcafé is een samenwerking van Arminius en Studium Generale EUR.

Woensdag 21 november 2012 | 20u | entree € 5

Studenten en RdamPas gratis

Het briefje van Bleker door Peter Kee
Uitgeverij Atlas Contact
Nederlands, 224 pagina’s
ISBN 97-890-2543-9620
€ 19,95
Eerste druk beschikbaar op 03.11.2012