Terug naar programma

VIDEO Denkcafé: Geld 2.0

Mon 10 June 2013
20:00Inschrijven nieuwsbrief

Als de crisis ons íets geleerd heeft, dan zijn dat wel de problemen van het huidige geldsysteem. Sommigen vestigen hun hoop op bitcoins, een succesvol online geldsysteem dat momenteel maar liefst meer dan een miljard euro waard is.

Zijn bitcoins een volwaardig alternatief voor ons huidige geld? Hoe werkt geld eigenlijk, waar is het de afgelopen tijd misgegaan? Zijn andere systemen zoals ruilhandel geen alternatief? 

 • Robert-Reinder Nederhoed van Bitmymoney (een wisselkantoor en dienstverlener voor bitcoins) vertelt wat er mis is gegaan en hoe bitcoins die problemen oplossen.
  0
 • Simon Lelieveldt is expert in de geschiedenis van geld en consultant voor digitaal geld. Hij betoogt juist dat bitcoins op onderdelen de weg naar de toekomst wijzen, maar voor nu geen reëel alternatief bieden.
  0
 • Met een column van Jeroen Weghs.
  00
 • De avond wordt afgesloten met een muzikale borrel met ClublePop.
  0
 • De gespreksleiding is in handen van Inge Janse.

 

Entree: € 5, 0,05 bitcoin, 1 zuiderling of een ruilproduct van soortgelijke waarde (2 potten zelfgemaakte jam, tegoedbon voor plakken van een band et cetera). Studenten en Rotterdampas € 2,50 of vergelijkbare waarde.

Het Denkcafé is een maandelijkse samenwerking van Arminius en SG Erasmus en is hieronder terug te zien. 

p

Denkcafé: Geld 2.0 _ 2013-9-18 from arminius on Vimeo.