Terug naar programma

VIDEO De Grote Droneshow: verbazingwekkende vliegende robots

Tue 12 June 2012
20:00Inschrijven nieuwsbrief

Drones zijn vliegende robots met ongekende mogelijkheden. Ze zijn bekend van hun militaire inzet in Pakistan en Afghanistan, maar kunnen in Nederland tijdens publieksevenementen opstootjes signaleren, zoeken naar vermiste personen, prachtige beelden van concerten in de Kuip maken of hoogmasten en riolen inspecteren. Economisch gezien zijn ze een opkomende miljoenenindustrie, maar toch is niet alles positief aan deze onbemande apparaten. Drones kunnen ook stiekem Linda de Mol in haar achtertuin filmen en criminelen kunnen er zelfs aanslagen mee plegen.

Het bedrijf Aerialtronics, ontwerper en producent van camera drones, (www.aerialtronics.com) zal een spectaculaire demonstratie geven in de hoge kerkzaal van Arminius, waarna een debat volgt over de voor- en nadelen van drones. Wat zijn de mogelijkheden en gevaren van drones? Welke drones zijn toegestaan en wat mogen ze? De deelnemers aan het debat zijn:

  • Vincent Verweij, freelance journalist
  • Bertil van Geel, specialist Nederlandse Defensie Academie over drones
  • Joost Schmaal, advocaat bij Kennedy van der Laan en specialist in privacyrecht

Programma
20:00 – 20:45 demonstratie van drones in de hoge kerkzaal van Arminius
20:45 – 22:00 aansluitend debat met experts over voor- en nadelen van drones

zaterdag 15 september 2012 | 20u | entree € 5

Studenten en RotterdamPas gratis

Voorstelling Unmanned in V2_Instituut voor de instabiele media

Na het debat presenteert V2_Instituut voor de instabiele media de voorstelling Unmanned van de Amerikaanse kunstenaar en performer Jordan Crandall om 22.30u.

De performance wordt ondersteund door live-beeldmateriaal van drones die tijdens de voorstelling door de zaal en boven de Witte de Withstraat vliegen. Het is de eerste keer dat Unmanned buiten Amerika en met live beelden wordt uitgevoerd. Unmanned wordt herhaald op zondag 16 september om 15:00u

Dvd De grote Droneshow

Live Mix 1 minuut vlucht