Terug naar programma

Vers Beton Live

Tue 11 December 2018Inschrijven nieuwsbrief

Vers Beton gaat LIVE! Op dinsdag 11 december organiseren we een nieuwe talkshow in Arminius onder leiding van Hasna el Maroudi. Dit is het begin van een nieuwe samenwerking tussen Vers Beton en debatcentrum Arminius.

Onder leiding van columnist en journalist Hasna El Maroudi bespreken we drie keer per jaar de belangrijkste actualiteiten, stedelijke trends en politieke dossiers. Aan tafel ontvangt Hasna maatschappelijk actieve Rotterdammers, prominente gasten uit de politiek en wetenschap en andere harddenkende spraakmakers. De eerste editie is op dinsdag 11 december. Wat kun je verwachten?

Woningmarkt
In deze editie blikken we terug op het woonreferendum. Twee jaar later is de uitvoer van de Woonvisie namelijk in volle gang. Leidt de uitvoering ervan, inclusief de sloop van duizenden woningen, inderdaad tot een beter evenwicht in de wijken op Zuid? En is de Woonvisie nog wel actueel nu de woningmarkt zo uit haar voegen barst?

Identiteit
De Rotterdamse identiteit was hét thema van de verkiezingscampagnes. We lijken soms wel in een crisis te zitten. Is Rotterdam een stad met spierballen of met tieten? Zijn we aan het gentrificeren of ‘islamiseren’? Zijn we een stad van arbeiders of yuppen? Welke machtsverhoudingen en commerciële belangen spelen een rol in de strijd om de identiteit van de stad? En heeft de Rotterdam zelf nog wat te zeggen? Redacteur Marianne Klerk deed hier onderzoek naar.

Met onder andere:
Gwen van Eijk, criminoloog en stadssocioloog
– Robert Straver, directeur Vestia
– Shirin Musa, directeur Femmes For freedom
Nel ten Boden, onderzoekster Tweebosbuurt
Burak Yildiz, SP Rotterdam
Shirin Musa, directrice Femmes voor Freedom

‘De Beste Stuurlui’ opiniepanel bespreekt de Rotterdamse actualiteit

Tara Lewis (journalist)
Eeva Liukku ( Vers Beton)
Ferry Weeda (Historicus)

Presentatie: Hasna El Maroudi. Met een optreden van WLDRF

LET OP: je kunt voor 6 euro een ticket kopen of voor 6 euro supporter van Vers Beton worden (en dan gratis naar Vers Beton Live). Heb je al een ticket? Je kan deze vanavond gratis omruilen voor support. Je kan dan ook kiezen voor een proefabonnement van 2 maanden en als dit bevalt, kan je hem verlengen.

Hoe krijg je een gratis ticket als Vers Beton supporter? Vul je persoonlijke kortingscode in het veld ‘actiecode’ bij de online ticketverkoop. De kortingscode vind je in de welkomst-email die je ontvangt als je supporter bent geworden.

Vers Beton supporter worden? Meld je hier aan als supporter en krijg automatisch de kortingscode gemaild.


Dit programma wordt georganiseerd door Vers Beton i.s.m. Arminius.