Terug naar programma

Vers Beton LIVE! over de toekomst van het Rotterdams erfgoed

ma 12 april 2021
19:30Inschrijven nieuwsbrief

Het rommelt in Rotterdams erfgoedland. De gemeente sloot Museum Rotterdam na een vernietigend rapport van de Raad voor Kunst en Cultuur. Museum Boijmans van Beuningen is dicht wegens een langdurige en kostbare verbouwing. Het onderzoek in opdracht van de gemeente naar ons koloniale verleden is onlangs gepubliceerd in drie dikke boeken maar sindsdien horen we er niets meer over. Ondertussen stampt de havenbaron Van der Vorm op Katendrecht het Landverhuizersmuseum uit de grond. Waar is de stem van Rotterdammers in al deze keuzes? Wie beslist wat ons erfgoed is? En hoe moet het nieuwe stadsmuseum van Rotterdam eruit zien over vier jaar?

Op 12 april bij Vers Beton Live gaan we hierover in gesprek met erfgoedspecialisten en journalisten, onderleiding van journalist en presentator Hasna El Maroudi

  • Simone da Silva (directeur van grassroots-erfgoedorganisatie DIG IT UP) bespreekt samen met Jantje Steenhuis(directeur van het Rotterdams stadsarchief) en Ton Wesselink (voorzitter van het Historisch Genootschap Roterodamum) de staat van Rotterdam erfgoedland en de toekomst van het nieuwe stadsmuseum.
  • Onderzoeksjournalisten Susan Hogervorst en Willemijn Sneep deden onderzoek naar de sluiting van Museum Rotterdam en vertellen hoe de gemeente het museum jaren liet doormodderen totdat het doek definitief viel.
  • Een column van historicus en journalist Marianne Klerk over waarom het tijd is de Calimero-veren van ons af te schudden en te gaan voor een volwassen geschiedschrijving over Rotterdam.

LET OP: je kunt voor 5 euro een ticket kopen of supporter van Vers Beton worden (en dan gratis kijken naar Vers Beton Live). 

Hoe krijg je een gratis ticket als Vers Beton supporter? Vul je persoonlijke kortingscode in het veld ‘actiecode’ bij de online ticketverkoop. De kortingscode vind je in de welkomst-email die je ontvangt als je supporter bent geworden.

Vers Beton supporter worden? Meld je hier aan als supporter en krijg automatisch de kortingscode gemaild.

Livestreamlink
Dit programma is alleen online te volgen. Nadat je een ticket gekocht hebt, ontvang je automatisch een ticket-mail van Stager met daarin de link naar de livestream. Niet ontvangen? Check je spambox en/of controleer je andere mailboxen (mogelijk staat er in jouw Stager-account een ander mailadres van jou opgeslagen). Mail anders naar publiciteit@arminius.nl.

Dit programma wordt georganiseerd door Vers Beton en Arminius.