Terug naar programma

Vers beton LIVE

Mon 1 July 2019Inschrijven nieuwsbrief

Vers Beton gaat weer LIVE! Op maandag 1 juli organiseren we onze talkshow in Arminius onder leiding van Hasna El Maroudi. We gaan het hebben over beleggers op de woningmarkt en stadsdichter Dean Bowen is te gast.

Beleggers op de woningmarkt

10-grootste-huizenbezitters-feature-nina-fernande

De activiteiten van particuliere beleggers op de Rotterdamse woningmarkt nemen flink toe. Vorig jaar concludeerde De Nederlandse Bank dat in 2017 in de vier grote steden, één op de vijf woningen in handen ligt van particulieren. Wat zijn de gevolgen van deze ontwikkeling voor de Rotterdamse woningmarkt met woning-schaarste en steeds maar stijgende huisprijzen? Journalist Maurice Geluk deed de afgelopen maanden voor Vers Beton uitgebreid onderzoek naar de invloed van particuliere beleggers: wie zijn zij eigenlijk? Maurice sprak met makelaars, beleggers, wetenschappers, investeerders, woningbezitters, woningzoekenden, vastgoedadvocaten én woningcorporaties. In de Talkshow Vers Beton LIVE praten we verder over dit onderzoek.

Zo zijn we benieuwd wat de komst van deze grote groep nieuwe huisbezitters eigenlijk doet met sociale cohesie in buurten. Zijn de toenemende activiteiten van beleggers een probleem voor de stad? En wil de gemeente in navolging van Amsterdam hiertoe een specifiek beleid voeren?

Onze tafelgasten zijn (onder voorbehoud) wethouder Kurvers, Wouter Vanstiphout, hoogleraar Design as Politics aan de TU Delft en Eric Braun, onderzoeker Urban Economics aan de Erasmus Universiteit en Mireille de Korte, portefeuillehouder Sipkema Onroerend Goed.

Interview: Stadsdichter Dean Bowen

DSC07243-Hilde-Speet

Artikel: Dean Bowen is de nieuwe stadsdichter: “Ik heb oor en oog voor de meervoudigheid van de stad”

Dean Bowen (1984) is dichter en performer. In januari werd hij benoemd tot nieuwe stadsdichter van Rotterdam. Een functie die hij twee jaar gaat bekleden. Kort na deze benoeming vertrok hij voor twee maanden naar New Orleans onderzoek te doen naar de mechaniek achter groepsidentificatie, en hoe men zich daar tot verhoudt tot de meervoudigheid van een zwarte identiteit. Daar gaan we hem uiteraard verder op bevragen! Verder praten we over zijn toekomstplannen als stadsdichter, en over culturele identiteit en diversiteit in de Rotterdamse cultuursector.

Presentatie: Hasna El Maroudi
Programmamaker: Caterine Baeten

LET OP: je kunt voor 6 euro een ticket kopen of voor 6 euro supporter van Vers Beton worden (en dan gratis naar Vers Beton Live). Heb je al een ticket? Je kan deze vanavond gratis omruilen voor support. Je kan dan ook kiezen voor een proefabonnement van 2 maanden en als dit bevalt, kan je hem verlengen.

Hoe krijg je een gratis ticket als Vers Beton supporter? Vul je persoonlijke kortingscode in het veld ‘actiecode’ bij de online ticketverkoop. De kortingscode vind je in de welkomst-email die je ontvangt als je supporter bent geworden.

Vers Beton supporter worden? Meld je hier aan als supporter en krijg automatisch de kortingscode gemaild.

Dit programma wordt georganiseerd door Vers Beton en Arminius.