Terug naar programma

Vers Beton Live

Wed 27 March 2019Inschrijven nieuwsbrief

Onder leiding van columnist en journalist Hasna El Maroudi bespreken we drie keer per jaar de belangrijkste actualiteiten, stedelijke trends en politieke dossiers. De volgende editie is op woensdag 27 maart. Elke talkshow trapt natuurlijk af met ‘De Beste Stuurlui’: een panel met opiniemakers van Vers Beton. Ook verzorgt WLDRF de muziek. Wat kun je nog meer verwachten?

Sinds de invoering van de Jeugdwet in 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de jeugdhulp. De politiek beloofde een effectiever en efficiënter jeugdstelsel. Maar is dat eigenlijk wel gelukt? Journalisten Derk Stokmans van NRC en Margot Smolenaars van Vers Beton deden vier maanden lang onderzoek naar de jeugdzorg in Rotterdam. In hun artikel schetsen zij een droevig beeld: de jeugdzorg in Rotterdam verkeert in zwaar weer. Lange wachttijden voor specialistische zorg, wisselende jeugdbeschermers en de angst bij professionals om een fout te maken leidt tot bureaucratie. Voor ouders en kinderen komt hulp nu vaak te laat of helemaal niet. Hoe nu verder? Kunnen we het tij keren?

We praten hierover met: de gemeentelijke Kinderombudsman Stans Goudsmit, jeugdrechtadvocaat Reinier Feiner, Hans Du Prie (directeur van Horizon) Arina Kruithof van Jeugdbescherming Rotterdam en raadsleden Jimmy Smet (Groenlinks) en Tanya Hoogwerf (Leefbaar Rotterdam) en journalist Bas Haan.

Interview: Korpschef Frank Paauw

Korpschef Frank Paauw wordt op handen gedragen door zijn politiemedewerkers en geprezen voor zijn vakkundigheid en betrokkenheid door (o.a) burgemeester Ahmed Aboutaleb. Eind februari kondigde hij echter zijn afscheid aan: hij verruilt Rotterdam voor de hoofdstad. Sinds 2010 stond Frank Paauw aan het hoofd van politie-eenheid Rotterdam. Hij wordt beschreven als een vriendelijke man, een tikkeltje streng maar wel altijd rechtvaardig. Hij is uitgesproken over omstreden maatregelen zoals de patseraanpak en het gebruik van stroomstootwapens door agenten. De vertrekkende korpschef heeft ontzettend veel invloed gehad in Rotterdam. Hasna bevraagt hem in dit afscheidsinterview over hoe veilig hij Rotterdam eigenlijk achterlaat en wat de uitdagingen voor zijn opvolger worden.

Zoek eens uit!

Vers Beton en lokale omroep OPEN Rotterdam werken in 2019 samen op het gebied van onderzoeksjournalistiek. Eén van de onderwerpen waar we dit jaar mee aan de slag gaan, wordt door Rotterdammers aangedragen! Naar aanleiding van onze oproep ‘Zoek eens uit!’ hebben we veel reacties binnengekregen van lezers en kijkers. Een aantal van hen komt vertellen welk onderwerp opgepakt moet worden door de onderzoeksredactie.

Presentatie: Hasna El Maroudi
Programmamaker: Caterine Baeten

 

LET OP: je kunt voor 6 euro een ticket kopen of voor 6 euro supporter van Vers Beton worden (en dan gratis naar Vers Beton Live). Heb je al een ticket? Je kan deze vanavond gratis omruilen voor support. Je kan dan ook kiezen voor een proefabonnement van 2 maanden en als dit bevalt, kan je hem verlengen.

Hoe krijg je een gratis ticket als Vers Beton supporter? Vul je persoonlijke kortingscode in het veld ‘actiecode’ bij de online ticketverkoop. De kortingscode vind je in de welkomst-email die je ontvangt als je supporter bent geworden.

Vers Beton supporter worden? Meld je hier aan als supporter en krijg automatisch de kortingscode gemaild.

Dit programma wordt georganiseerd door Vers Beton en Arminius. 

 

Jeugdzorg in Rotterdam

VB_mveere_header

Veel is veranderd in de jeugdzorg, maar beter werd het niet
Diepgravend onderzoek naar de jeugdzorg sinds de nieuwe jeugdwet.