Terug naar programma

Verkiezingsnacht

Wed 15 March 2017Inschrijven nieuwsbrief

Op 15 maart staat de politieke talkshow Draad, hoe kan het ook anders, helemaal in het teken van de Tweede Kamerverkiezingen. Tijdens deze Verkiezingsnacht volgen we live de uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen met opiniemakers, analyses, debat, columns en muziek.

20:00 uur, Grote Zaal open, plaatjes DJ

21:00 uur / zaal open 20:30 uur
In de Grote Zaal volgen we de exitpolls, schakelen we mee naar de verschillende politieke partijen en hebben we ons eigen duiders-panel dat de lange avond van het wachten verlicht met anekdotes, voorspellingen, commentaar op de tussenstanden en een rake analyse op zijn tijd. Afgewisseld met politieke plaatjes met een verhaal van DJ Jaap Brienen en een muzikale act van Theater Rotterdam. En… voldoende ruimte voor een drankje en een onderonsje met je buurman.

Met Hasna el Maroudi, Ronald Buijt, Gerard Drosterij, Mirjam de Winter, Malique Mohamud, Willem Sonneveld, Tara Lewis, Han van der Horst en Nourdin el Ouali.

Presentatie: Francisco van Jole

21:30 uur / zaal open vanaf 21:00 uur
In de Bovenzaal
is het serious business: hier duiken we met een verdiepend programma in het thema beeldvorming naar aanleiding van de tentoonstelling Europa. What Else In het Nederlands Fotomuseum.

Is Europa een politieke unie die economie en vrede bevordert of een lappendeken van nationale culturen? Fotografen Otto Snoek en Nico Bick bespreken met curator Frits Gierstberg hoe foto’s ons beeld van Europa vormen. De bekende politicoloog Rinus van Schendelen behandelt vervolgens in zijn onnavolgbare stijl de algemene beeldvorming van Europa: waar denken we aan als we aan Europa denken?

Presentatie: Lex Bohlmeijer

De Verkiezingsnacht wordt georganiseerd door Arminius, LOKAAL en het Nederlands Fotomuseum en Joop. De Verkiezingsnacht zal terug te luisteren zijn via deze website.