Terug naar programma

Verkiezingsdebat: Waar staat het klimaat?

Mon 12 March 2018Inschrijven nieuwsbrief

Bekijk hier de op deze avond aangepaste klimaatparagrafen

Lees hier de originele teksten die wij voor de partijen lieten schrijven door Simone van Hulst en Marco Visscher

Hoe je er ook naar kijkt, de Rotterdamse politiek moet zich verhouden tot de klimaatopgave. Maar hoe, en wat dat dan inhoudt, daarover kan je danig van mening verschillen. Ben je voor of juist tegen sluiting van de kolencentrales? En hoe ga je om met het Akkoord van Parijs?

Gek genoeg zijn de verschillen tussen de partijen niet zo scherp zichtbaar in de verkiezingsprogramma’s. In dit verkiezingsdebat is de inzet daarom: helderheid. Wees trouw aan jezelf, maar spreek je uit over je klimaatambities!

Zes uitgesproken partijen hebben we ongevraagd een ghostwriter kado gedaan om ze te helpen met het formuleren van een eigen, duidelijke klimaatparagraaf. Deze paragrafen worden in dit debat aan de politici gepresenteerd. Aan hen (en het publiek) de ruimte om de tekst ter plekke te veranderen en aan te scherpen. Zodat iedereen aan het eind van de avond een helder beeld heeft van de manier waarop het klimaat inzet wordt tijdens én na de verkiezingen en kan zien: daar staat het klimaat! Deze paragrafen worden in dit debat aan de politici gepresenteerd door actrice Maartje Remmers (Wunderbaum).

Met: Dennis Tak (PvdA), Chantal Zeegers (D66), Jan-Willem Verheij ( VVD), Rene Segers (CDA), Jeroen Postma (GroenLinks), Leo de Kleijn (SP), Christel van Monrooij (CU/SGP), Marianne Benard (PvdD), Bas van Noppen (NIDA), Rini Biemans (Stadsinitiatief), Ellen Verkoelen (50plus)

Gespreksleiding: Mirjam de Winter

 

Dit programma wordt georganiseerd door Arminius i.s.m. Redactie Rotterdam en het Rotterdams Klimaat InitiatiefRedactie Rotterdam is een gelegenheidssamenwerking van programmamakers Chris van der Meulen, Arie Lengkeek en Anna Visser. Met dank aan: Greenpeace.