Terug naar programma

Verkiezingsdebat: Stem van de Jonge Stad

Wed 21 February 2018Inschrijven nieuwsbrief

Precies een maand voor de gemeenteraadsverkiezingen, slaan R’damse Nieuwe, Rot.Jong, JongR en Venture Café de handen ineen voor een evenement gericht op de jonge Rotterdammer. Verschillende Rotterdamse politieke partijen gaan deze avond bij Arminius met elkaar in debat over vier onderwerpen die spelen bij stemgerechtigden onder de 35 jaar. Onder andere stellingen over cultuur en Rotterdam als woon-, werk- en ondernemersstad komen voorbij. Daarbij worden ruim 300 toeschouwers verwacht. Deze jonge kiezers krijgen de kans om met politici in gesprek te gaan over de zaken die zij van belang vinden voor henzelf en de toekomst van hun stad. Rajae El Mouhandiz en Kim Coppes zullen als host en debatleider de discussies modereren.

Stem van de jonge stad
De ogen zijn gericht op één van de jongste woonplaatsen van Nederland. Voor welke toekomst kiezen starters en young professionals? Waar gaan zij op stemmen en waarop baseren zij hun beslissing? Als netwerkorganisaties voor jonge en ondernemende Rotterdammers willen R’damse Nieuwe, Rot.Jong, JongR en Venture Café deze groep kiezers de kans geven om kennis te maken met de standpunten van de politieke partijen die binnenkort zullen beslissen over hun toekomst. Daarnaast geven zij hun stadsgenoten deze avond de ruimte om zich uit te spreken over de politieke vraagstukken die ook hen aangaan.

Meld je dan voor 2 februari aan via DIT FORMULIER. Voor aanvullende informatie kan je contact opnemen met Henriëtte van der Meer: henriette@rdamsenieuwe.nl.