Terug naar programma

Verkiezing beste politicus en Collectiegebouw

do 18 april 2024
field_543cf7096c5fePlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief
Verkiezingen, wethoudersbenoemingen en natuurlijk debatten over de nieuwe Kuip, sluitende scholen en nog veel meer. Na een bewogen en levendig politiek jaar is het tijd om de balans op te maken. Wie is de beste politicus van Rotterdam? Genomineerd zijn raadslid Nourdin El Ouali (NIDA), wethouder Hugo de Jonge (CDA) en raadslid Ronald Buijt (Leefbaar Rotterdam). Wie bepaalde het meest de agenda? Wie was leidend in de publieke opinie? En wie kreeg het meest voor elkaar? Verder de vraag: krijgt Rotterdam een iconisch nieuw collectiegebouw, pal naast Museum Boijmans Van Beuningen en open voor het grote publiek? Of tast dat het groene Museumpark te veel aan en is er geen animo voor?
0
0

Verkiezing beste politicus

De deskundige jury – bestaande uit Job Halkes (Metro), Mark Hoogstad (AD Rotterdams Dagblad), Justus Cooiman (RTV Rijnmond) en John Bijl van het Periklesinstituut – besliste dat raadslid Nourdin El Ouali (NIDA), wethouder Hugo de Jonge (CDA) en raadslid Ronald Buijt (Leefbaar Rotterdam) kans maken op de titel. Wil je ook een stem geven voor jouw favoriete politicus? STEM OP: www.bestepoliticusvanrotterdam.nl. Tijdens DRAAD komt Maarten Struijvenberg formeel afstand doen van zijn politicus van het jaar-schap en wordt bekendgemaakt wie de nieuwe titelhouder is.

De jury kijkt naar de volgende criteria: Welk raadslid heeft veel betekend voor de gemeente Rotterdam? Wie heeft het meest voor elkaar gekregen? Welke politicus inspireert en vertegenwoordigt het best zijn achterban én alle inwoners van de gemeente? Eerdere winnaars waren onder meer Maarten Struijvenberg (2013), Maarten van de Donk (2011) en Leo de Kleijn (2009). De verkiezing is een initiatief van DRAAD, de Rotterdamse politieke pers en het Periklesinstituut

0

Collectiegebouw

De gemeenteraad discussieert dit najaar over de komst van het collectiegebouw in het Museumpark, een plan waar onder meer Leefbaar Rotterdam kritisch tegenover staat. Sjarel Ex (directeur Boijmans) en Reyn van der Lugt (bewoner) vertellen waarom het collectiegebouw juist naast Boijmans moet komen, terwijl Hans Ophuis (voorzitter vereniging Vrienden van het Park) en Wytze Patijn (voormalig rijksbouwmeester) hun kritiek toelichten. Dr. Erik Braun (stadseconoom en citymarketingdeskundige) laat zich door beide partijen overtuigen, maar houdt scherp oog op de feitelijke voors en tegens.

Op de politicibank zijn onder meer aanwezig: raadsleden Aydin Peksert (NIDA), Leo Bruijn (PvdA), Jeroen van der Lee (PvdD), Danielle Knieriem (CDA) en Josine Strörmann (SP). Verder uiteraard een scherpe column van Chris Aalberts en een terugblik op de zomer. Presentatie: Francisco van Jole.

p

dinsdag 30 september | 20 u
entree € 5 | studenten en Rotterdampas € 2,50

0

DRAAD is een samenwerking van LOKAAL en Arminius.