Terug naar programma

Verdiepingscollege: Mens & Dier

Sun 26 April 2015
13:00Inschrijven nieuwsbrief

Plofkip in de ban, proefdiervrije cosmetica: we hebben de laatste jaren steeds meer aandacht voor dierenwelzijn. Onze omgang met dieren zegt veel over hoe we als mens in het leven staan. Filosoof Erno Eskens, auteur van Democratie voor dieren, gaat in dit middagvullende verdiepingscollege in op de veranderende relatie tussen mens en dier. Hij vertelt, aan de hand van opmerkelijke voorbeelden, hoe in de loop van de geschiedenis over dieren is gedacht en hoe dit denken is veranderd. Wat zijn de gevolgen als we dieren steeds meer als ‘mensen’ beschouwen? Moeten dieren rechten krijgen? Op deze vragen en meer geeft het college antwoord.

Erno Eskens studeerde wijsbegeerte en politicologie aan de Vrije Universiteit, Amsterdam. Hij is hoofd van het cursusinstituut van de Internationale School voor Wijsbegeerte en was hoofdredacteur van Filosofie Magazine.

entree € 45,- incl. koffie/thee met luxe taart van Koekela. Aanmelden via e-mail aan spoorcollege@seriousculture.nl Zie ook SPOOR 1 (verschijningsdatum 6 maart).

Dit evenement wordt mede-georganiseerd door SPOOR, het relatiemagazine voor vaste klanten van NS.