Terug naar programma

Van wie is jouw leven? 

22 oktober 2020
20:00

entree
10,00

studenten en Rotterdampas
7,50

Koop kaarten

Vrijwel iedereen krijgt in zijn leven met suïcide te maken: zelf, als familie, vriend of collega. Jaarlijks doen 100.000 mensen een poging en 1 op de 100 Nederlanders maakt zelf een eind aan het leven. In de afgelopen decennia is het denken over zelfdoding sterk veranderd en is er veel onderzoek gedaan naar de oorzaken.

Thomas Macho beschrijft in Van wie is jouw leven? zelfdoding in al zijn facetten en vormen, van Russisch roulette tot zelfmoordterrorisme. Derek de Beurs schreef Mythes over zelfmoord waarin hij belangrijke vooroordelen ontkracht en Saskia Mérelle doet onderzoek naar zelfmoordpreventie bij jongeren.

Let op: voertaal is Engels.

Thomas Macho is directeur van het International Research Center for Cultural Studies in Wenen. In het Nederlands verschenen van zijn hand eerder Het leven is onrechtvaardig en Varkens.

Derek de Beurs is hoofd van het programma Epidemiologie, data, evaluatie en monitoring van het Trimbos-instituut, waar kennis rondom geestelijke gezondheid en middelengebruik wordt verzameld. Daarnaast is hij als senior onderzoeker verbonden aan de afdeling Klinische psychologie van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Saskia Mérelle is senior onderzoeker bij 113 Zelfmoordpreventie.

Dit programma is live in Arminius bij te wonen, en via Zoom. In de ticketshop vind u de verschillende ticketsoorten. Wanneer u een online ticket aanschaft, ontvangt u voorafgaand aan het programma de Zoom-link per e-mail. Ook online is er mogelijkheid om vragen te stellen.