Terug naar programma

Video | Van wie is jouw leven? 

do 22 oktober 2020
20:00Inschrijven nieuwsbrief

 

In de afgelopen decennia is het denken over zelfdoding sterk veranderd: steeds meer wordt het leven gezien als iets wat aan jezelf toebehoort. Maar waar ligt de grens? En hoe moeten we met zelfmoord omgaan?

Thomas Macho beschrijft in Van wie is jouw leven? zelfdoding in al zijn facetten en vormen, van Russisch roulette tot zelfmoordterrorisme. Hij laat zien hóe de maatschappij omgaat met zelfmoord in films, boeken, wetenschap en politiek. Macho wordt online via een groot beeldscherm geïnterviewd over zijn boek en zal in gesprek gaan met experts Derek de Beurs en Saskia Mérelle die live aanwezig zijn in Arminius.

Gespreksleiding: Marianne Vorthoren. Let op: voertaal is Engels.

Thomas Macho is directeur van het International Research Center for Cultural Studies in Wenen. In het Nederlands verschenen van zijn hand eerder Het leven is onrechtvaardig en Varkens.

Derek de Beurs is hoofd van het programma Epidemiologie, data, evaluatie en monitoring van het Trimbos-instituut, waar kennis rondom geestelijke gezondheid en middelengebruik wordt verzameld. Daarnaast is hij als senior onderzoeker verbonden aan de afdeling Klinische psychologie van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij schreef Mythes over zelfmoord.

Saskia Mérelle is senior onderzoeker bij 113 Zelfmoordpreventie en doet onderzoek naar zelfmoordpreventie bij jongeren.

 

Dit programma is live in Arminius bij te wonen en via Zoom. In de ticketshop vindt u de verschillende ticketsoorten. Wanneer u een online ticket aanschaft, ontvangt u voorafgaand aan het programma de Zoom-link per e-mail. Ook online is er de mogelijkheid om vragen te stellen.