Terug naar programma

UITVERKOCHT – Boerenkool & Baklava

Sun 30 April 2017Inschrijven nieuwsbrief

Wie zijn de vluchtelingen die naar Nederland komen? Wat is hun verhaal? Waarvoor zijn ze gevlucht? Missen ze hun land? En hoe vinden ze het in Nederland nu? En wie zijn die Nederlanders nou eigenlijk? Stoppen ze hun ouderen echt in een tehuis? Waarom daten ze zo lang voordat ze een relatie beginnen? En waarom eten ze drop en haring?

Boerenkool & Baklava geeft vluchtelingen en Nederlanders de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en elkaar, onder het genot van goed eten, beter te leren kennen door met elkaar in gesprek te gaan. Een mogelijkheid om mensen te ontmoeten die je in het dagelijks leven niet snel zou tegenkomen met ontwapende uitwisselingen en een inkijk in een ander leven.

Vandaag is dat i.s.m. Arminius met een potluck brunch, een gezamenlijke maaltijd waarbij iedere deelnemer zijn eigen eten meeneemt om te delen met de andere aanwezigen, met gerechten uit allerlei verschillende culturen. Tijdens de brunch spreken we over de (culturele) verschillen en gelijkenissen, afgewisseld met interessante sprekers. Een van hen is Rosh Abdelfatah, filmmaker uit Syrië die in 1999 naar Nederland is gevlucht en inmiddels directeur is van het Arab Camera Festival.

Aanmelden voor deze middag kan door een mail met daarin je naam te sturen naar boerenkoolbaklava@gmail.com. Je ontvangt vervolgens een bevestiging, zodat je zeker weet dat je op de gastenlijst staat. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Deze middag werken we volgens het ‘Pay what you can’- principe, waarbij iedereen aan het eind van de middag geeft wat hij kan missen. En vergeet niet om daarnaast een lekker (zelfgemaakt) gerecht mee te nemen voor de brunch!

Gespreksleiding: Geert Maarse