Terug naar programma

UITVERKOCHT Aandachtslezing 2019, De kunst van het ongelukkig zijn met Dirk de Wachter

Thu 19 December 2019



Inschrijven nieuwsbrief

Onze samenleving is er een geworden van de hoogste pieken, van het steeds beter, verder en hoger. Wat erger is: we staan er bijna niet meer bij stil dat die pieken de laagtes niet opvullen. Het onderscheid tussen wat ons heel even gelukkig maakt en wat het leven echt zin geeft is moeilijk. Hoe kunnen we dat onderscheid weer leren maken, als we niet kunnen rekenen op likes of online populariteit? Wat kunnen we winnen uit een meer eerlijke omgang met de ups en downs van het leven en met elkaar? En wat betekent dat eigenlijk precies, ‘gelukkig zijn’?

In zijn nieuwe boek De kunst van het ongelukkig zijn gaat Dirk De Wachter in op grote vraagstukken in onze maatschappij die ons leven bepalen, sturen of veranderen, maar die ons vooral in contact brengen met de ander of met onszelf. Vanuit een constante verwondering leert het ons om na te denken over wat gelukkig zijn echt kan betekenen. De Wachter houdt een lezing en gaat in gesprek met het publiek. Gespreksleiding: Toon Voorham. Met boekverkoop door Donner.

Dirk de Wachter is psychiater en hoogleraar aan de KU Leuven. Hij schreef de bestseller Borderline Times waarin hij stelt dat de westerse samenleving voldoet aan de negen criteria van borderline.

Over de aandachtslezing
Luistergoud, Mara, Samen010 en Arminius organiseren jaarlijks de Aandachtslezing. Experts verkennen vanuit verschillende wetenschappelijke invalshoeken de maatschappij en aandacht op hun samenhang en betekenis. Waar, wanneer, waarvoor en bij wie heeft welke aandacht betekenis en waar wordt het gemis eraan nu juist zichtbaar?

 

*     Indien u gebruikt maakt van de kortingscode van Luistergoud, zullen zij u later per mail nog benaderen.