Terug naar programma

Uitreiking Rotterdamse Persprijs

Wed 1 November 2017Inschrijven nieuwsbrief

Wie heeft het beste verhaal, interview, reportage, documentaire of serie gemaakt over Rotterdam? De Persprijs Rotterdam is een mediaonderscheiding die dit jaar voor de twaalfde keer wordt uitgereikt. Voor de winnaar ligt vijfduizend euro klaar en een symbolisch ereblijk in de vorm van een object van glaskunstenaar Ming Hou Chen.

Voor de mediaprijs komt journalistiek werk over Rotterdam (en regio) in aanmerking dat is gepubliceerd tussen 1 september 2016 en 1 september 2017. Voorgedragen producties (artikelen, artikelenseries, rtv-reportages, fotoreportages, internetproducties etc) moeten in zesvoud worden ingestuurd.

Karel Berkhout en Esther Rosenberg met “Proefkonijn zonder het te weten’, een reportage in NRC Handelsblad over een medisch wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus Medisch Centrum naar een operatiemethode waarover de betrokken patiënten zelf niet waren geïnformeerd.

– Oud-NOS-hoofdredacteur Peter Brusse met het boek ‘Onder de mensen’ over zijn vader M.J. Brusse, schrijver en journalist die een groot deel van zijn werkzame leven in Rotterdam doorbracht.

– Voetbalverslaggever Mikos Gouka van het AD met het boek ‘Kampioenen’ over het succesvolle seizoen van Feyenoord, geïllustreerd met foto’s van Pim Ras.

– Nog eens Esther Rosenberg van NRC Handelsblad met een reportage die eveneens in het teken stond van Feyenoords kampioenschap, maar dan bezien vanachter de schermen van de politie: ‘De snelle goal van Kuyt deed ook gezichten bij de politie ontspannen’.

– Online tijdschrift Vers Beton  met ‘Help we zijn populair!’, een boek over ‘een stad in verandering’ waarmee de digitale journalistieke activiteiten van het vijf jaar oude Rotterdamse medium nu ook in druk zijn verschenen.

De jury, bestaande uit Inez Weski (voorzitter), Maria Heiden, Wim van Krimpen, Kees Weeda en Henk Dam, moest dit jaar kiezen uit 24 zeer gevarieerde inzendingen.

De uitreiking van de Rotterdamse Persprijs 2017 wordt georganiseerd door de Stichting RD Persprijs i.s.m. Arminius.