Terug naar programma

Uitreiking Rotterdamse persprijs

Thu 4 October 2018Inschrijven nieuwsbrief

De Persprijs Rotterdam 2018, de mediaonderscheiding voor journalistieke producties over Rotterdam en omgeving, gaat naar freelance journalist Mark Hoogstad. Hij krijgt de prijs met zijn boek ‘Rotterdam, stad van twee snelheden’ dat eerder dit jaar verscheen.

De productie van Hoogstad werd gekozen uit 15 inzendingen. In het juryrapport wordt de winnende inzending geprezen om de ‘meeslepende stijl’ waarin de Rotterdamse politiek wordt doorgelicht.

De vier andere genomineerden waren :

  • Rik Kuiper van de Volkskrant met een artikelenserie over de gemeenteraadsverkiezingen waarbij de auteur onder meer op originele wijze een tramlijn gebruikt om de verschillende Rotterdamse wijken te belichten;
  • De lokale omroep Open Rotterdam met een boeiende serie tv-uitzendingen over innovaties in de Rotterdamse haven;
  • Freelance journalist Marijke Nijboer met haar boek ‘Achter de voordeur’ over de begeleiding van een Rotterdams probleemgezin dat door de auteur 5 jaar lang werd gevolgd;
  • Margot Smolenaars van Vers Beton met het onderzoeksproject ‘Bouwen is macht’ over de bouwwereld en de vaak slechtlopende verhoudingen met de overheid.

De Rotterdamse persprijs wordt voor de dertiende  keer*  toegekend door een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van strafpleiter Inez Weski. De prijs bestaat uit een glazen trofee en een geldbedrag van € 5000.

De presentatie is in handen van Anna Visser.

De uitreiking van de Rotterdamse Persprijs 2017 wordt georganiseerd door de Stichting RD Persprijs i.s.m. Arminius.