Terug naar programma

Uitreiking Dolf Henkes prijs 2008

ma 24 juni 2024
field_543cf68e6c5fdPlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

De Rotterdamse kunstenaars Melvin Moti, Wendelien van Oldenborgh en Anne Wenzel zijn genomineerd voor de Dolf Henkes Prijs 2008, een tweejaarlijkse prijs voor beeldend kunstenaars. De prijs bestaat uit een bedrag van 20.000 euro en een bijdrage aan een tentoonstelling. Op vrijdag 13 februari 2009 wordt de winnaar bekend gemaakt.

De Dolf Henkes Prijs is een van de grootste Nederlandse prijzen op het gebied van de beeldende kunst. De tweejaarlijkse prijs wordt uitgereikt aan een kunstenaar die past in het profiel dat is geschetst door de naamgever, kunstenaar Dolf Henkes: jong, eigenzinnig en met een bijzondere band met de stad Rotterdam en/of de Nederlandse Antillen.

De jury, die bestaat uit Mariëtte Dölle (programmaleider TENT. Rotterdam), Wim van Krimpen (voorzitter, directeur Gemeentemuseum Den Haag), Erik van Lieshout (kunstenaar, Rotterdam/Keulen) en Arno van Roosmalen (directeur Stroom Den Haag), nomineerde Wenzel, Van Oldenborgh en Moti.

Naar de mening van de jury zijn de drie representatief voor de opkomst van een nieuwe, internationaal georiënteerde generatie kunstenaars die met passie, engagement en gevoel voor esthetiek een eigenzinnig oeuvre opbouwen.

Vanaf zijn dertigste jaar wijdde de Rotterdamse kunstenaar Dolf Henkes (1903-1989) zich geheel aan de kunst. Deze ‘kleine meester’ liet bij overlijden een oeuvre van 5000 werken na. Een deel van de nalatenschap van Dolf Henkes is op zijn verzoek bestemd voor een stimuleringsprijs voor jonge kunstenaars. De prijs wordt sinds 2004 uitgereikt.

Eerdere winnaars zijn Erik van Lieshout en Jeroen Eisinga.

vrijdag 13 februari / 17.00 uur / toegang gratis

inloop van 16.30 uur