Terug naar programma

Typhoon & Jef Neve

Thu 27 October 2016Inschrijven nieuwsbrief

Alsof ze al die tijd buren waren, maar het niet wisten van elkaar. Alsof iemand hen bewust uit elkaar heeft gehouden om de verrassing voor zichzelf te houden. Tot nu. Typhoon, hiphop-genie, en Jef Neve, pianofenomeen, staken de landsgrenzen over en ontmoetten er elkaar voor het eerst. Bij een gelegenheid troffen ze elkaar op het podium en zonder repetitie was hét er ineens. Magie! Het publiek wreef zich de ogen uit: ‘Zijn die twee nummers nu echt spontaan hier ontstaan?’ ‘Serieus?’ ‘Wel, graag meer van dat… veel meer!’

En zo geschiedde. Typhoon en Jef ontdekten elkaars muziek en werkten achter de schermen aan een live-voorstelling waar spoken word en piano perfect samensmelten. Meer nog, ze versterken elkaar, dagen elkaar uit, doen elkaar uitbarsten van het lachen, maar maken vooral prachtige songs. Een unieke combinatie die niemand onberoerd laat!

Typhoon
Typhoon behoeft in Nederland eigenlijk geen introductie meer. Hij gooide afgelopen jaren hoge ogen met zijn doorbraakalbum Lobi Da Basi en is tevens een van de beste Nederlandse live-acts van het moment. Dat bewees hij samen met zijn titanenband op nagenoeg álle podia in ons land. Ook grote festivals als North Sea Jazz, Lowlands en Pinkpop speelden ze plat. Typhoons werk is spannend, impulsief en grensverleggend. Passant ontstaan de meest ongebruikelijke muzikale combinaties tussen stijlen als blues, surfrock, jazz, hiphop, chansons en soul.

Jef Neve
Pianist Jef Neve is de succesvolste Belgische jazzmuzikant van het moment. In zijn composities komt zijn klassieke opleiding tot uiting, evenals zijn affiniteit met de muziek van Joni Mitchell, Radiohead en leermeester Brad Mehldau. Hij toerde o.a. met artiesten als Gabriel Rios en José James. Met laatstgenoemde maakte hij bijvoorbeeld het geweldige For All We Know (2010). In België is Neve een graag geziene gast op zowel grote jazz- als popfestivals. Ook speelde hij zich in de kijker door pianopartijen van de met Oscars bekroonde film The Artist in te spelen. Na enkele platen als trio – en tevens de met octet uitgevoerde LP Sons of the New World (2013) – verscheen eind 2014 dan eindelijk Neve’s eerste soloalbum, getiteld One.

Bekijk ook Facebook en YouTube

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown, Motel Mozaique Concerts, BIRD en LantarenVenster i.s.m. Arminius.