Terug naar programma

Topatlete Nelli Cooman

Wed 11 May 2016Inschrijven nieuwsbrief

Bekijk hier deel 1 en deel 2 terug op Open Rotterdam.

Ze werd tijdens haar loopbaan twee keer wereldkampioen, zes keer Europees kampioen, en negentien keer Nederlands kampioen. Voor velen is en blijft zij dan ook voor altijd de snelste vrouw van Nederland: voormalig atlete Nelli Cooman.

Op haar 8e verhuisde ze van Suriname naar Nederland, waar ze terechtkwam op de West-Kruiskade in Rotterdam. Ze voelde zich er meteen thuis. ‘In onze wijk woonden alle soorten mensen door elkaar. Daar hou ik van!’ Nog dagelijks zet ze zich er in die stad voor in meer kinderen aan het sporten te krijgen. ‘Medailles zijn leuk, maar wat ik nu doe, geeft veel meer voldoening!’

In deze vijfde Rotterdam Viert de Stad! Collegetour mag je haar alles vragen over haar idealen, over sport, over de harde weg als zwarte vrouw naar de top en natuurlijk over haar stad: Rotterdam!

De Rotterdam Viert De Stad! Collegetours is een serie van 6 vraaggesprekken onder leiding van Ernest van der Kwast waarin Rotterdammers de kans krijgen met gezichtsbepalers van de stad in gesprek te gaan over verleden, heden en toekomst van Rotterdam. Het programma wordt georganiseerd door Arminius. Er worden opnamen gemaakt door Open Rotterdam. Dit project is onderdeel van Rotterdam Viert De Stad!, bekijk hier het complete programma.