Terug naar programma

Therapy? (acoustic)

Fri 25 November 2016



Inschrijven nieuwsbrief

Voor iedere Pearl Jam of Soundgarden heb je gelukkig ook een Therapy?. Je weet wel, zo’n iconische nineties band die niet snel de ZiggoDome zal uitverkopen, maar dankzij een halsstarrige vernieuwingsdrang altijd kan rekenen op trouwe fanschare. In 26 jaar tijd is Therapy? continu in beweging gebleven, zonder ook maar iets aan kwaliteit in te boeten.

In de beginjaren volgden Andy Cairns en zijn vrienden de voetsporen van spijkerharde noiserockgiganten als The Jesus Lizard, The Membranes en Big Black. Met Troublegum en Infernal Love beklommen de Noord-Ieren de hitparades door de schurende gitaarfeedback in te ruilen voor filmische popmuziek.

Die dappere ontwikkeling is terug te horen op wellicht het beroemdste wapenfeit van Therapy?, de met fraaie strijkers pronkende Hüsker Dü-cover Diane. Zelfs na het grote mainstreamsucces bleef Therapy? compromisloos nieuwe wegen inslaan, met de vinger op de pols van het heden. Een deel van de oude garde fans haakte dan weliswaar af, bij iedere nieuwe plaat sloot er altijd weer een nieuwe generatie devoten aan. En zo blijf je als band relevant.

Op het vorig jaar uitgebrachte Disquiet, een ijzersterke bloemlezing van alle verschillende stijlvormen die Therapy? door de jaren eigen maakte, was de cirkel eindelijk rond. Wat is dus de volgende stap? In Therapy?’s geval, terug naar de basis. Tijdens de Wood & Wire-tour speelt de band muziek uit het hele oeuvre in akoestische setting.

Vanavond zoekt Therapy? actief interactie met het publiek en voorziet zowel recent als oud werk van nieuwe context en toelichting. Een must-see voor zowel de echte die-hards als nieuwe fans die liever de sluiproute nemen door de omvangrijke loopbaan van Therapy?.

Bekijk ook Facebook & YouTube. Dit concert wordt georganiseerd door Rotown en Motel Mozaique Concerts i.s.m. Arminius.