Terug naar programma

Tegen transparantie met Paul Frissen en Bas Haan

Thu 19 May 2016Inschrijven nieuwsbrief

Achterkamertjes, geheime deals en verstopte bonnetjes zijn goed voor de democratie. In zijn nieuwe boek Het geheim van de laatste staat keert de bestuurskundige Paul Frissen zich faliekant tegen de roep om meer transparantie. Zonder geheimen geen functionerende rechtsstaat. En zonder bureaucratie geen vrijheid voor de burger. Frissen voerde gesprekken met medewerkers van inlichtingen- en veiligheidsdiensten en stelt dat geheimhouding een van de belangrijkste voorwaarden is voor een liberale samenleving. Frissen gaat in debat met Nieuwsuur-journalist Bas Haan, die onlangs verschillende journalistieke prijzen won voor zijn onthullingen die de val van minister Ivo Opstelten en staatssecretaris Fred Teeven inluidden.

Stand-up filosoof Laura van Dolron schrijft live een grappige ontroerende tekst over de avond die zij na afloop direct ongecensureerd opvoert. Gespreksleider: Geert Maarse

Het Denkcafé is een maandelijkse samenwerking van Arminius en SG Erasmus. Deze avond is live op de homepage van Arminius te volgen.