Terug naar programma

Talkshow over de liefde: gemengde relaties, gemengde gevoelens. Met Robert Vuijsje en Yasmina Aboutaleb

Thu 3 October 2019Inschrijven nieuwsbrief

Steeds meer mensen kiezen voor een partner uit een andere cultuur. Waar krijgt een koppel met een gemengde culturele achtergrond mee te maken? Wat is de slagingskans van hun relatie? Wat zegt de wetenschap hierover en hoe ervaren gemengde stellen het zèlf? Presentator Yasmina Aboutaleb duikt in de wereld van de gemengde relaties. Zij spreekt met:

– Robert Vuijsje en zijn partner Lynn Spier. In 2008 ontketende Vuijsjes’ boek Alleen maar nette mensen een fel debat. Zijn nieuwste roman Salomons Oordeel, over een gemengd gezin dat lijkt op het zijne, laat zien wat er sindsdien is veranderd.

– Rotterdammers Amal Akbour en Eric van Slooten over de leuke en minder leuke kanten van cultuurverschillen in hun relatie.

– De Rotterdamse singer-songwriter Kaoutar Gadir sluit het programma muzikaal is. Keuzevrijheid en liefde zijn belangrijke thema’s in haar liedjes.

Pascale van Zantvliet is socioloog en docent aan de Universiteit Utrecht en Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In 2015 promoveerde ze met een onderzoek naar partnerkeuze onder jongeren met een migrantenachtergrond. Welke invloed hebben ouders op de partnerkeuze van jongeren?

– theatermaker en actrice Fadua El Akchaoui draagt een monoloog voor over de liefde. Fadua maakte eerder Melk & Dadels, een voorstelling waarin vier jonge vrouwen hun Marokkaans-Nederlandse achtergrond onderzoeken.

Met dank aan Theater Zuidplein. Deze talkshow wordt georganiseerd door Djemaa el Fna Rotterdam en Arminius.

c