Terug naar programma

TALENT VOOR DUURZAAMHEID debat over nieuw idealisme in het bedrijfsleven

Fri 21 September 2007
20:00Inschrijven nieuwsbrief

Vrij Nederland presenteert ism de Erasmus Universiteit Rotterdam:

Talent voor duurzaamheid
Een debat over nieuw idealisme in het bedrijfsleven

Talent is schaars. In de strijd om de knappe koppen en creatieve geesten werpen bedrijven alles in de strijd: dikke salarissen, prachtige doorgroeimogelijkheden en fijne secundaire arbeidsvoorwaarden. Maar jonge high potentials verwachten tegenwoordig nóg iets van hun toekomstige werkgever: een ethische en duurzame bedrijfsvoering. Het is sexy om te werken bij een bedrijf dat investeert in biobrandstoffen of het World Food Programme. Hoe spelen de grote Nederlandse bedrijven in op dit eisenpakket van jong talenten?

Hoe ver kunnen ze gaan met het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid in een tijd waarin aandeelhouders juist snel resultaat willen zien? En hoe doen Nederlandse bedrijven het in vergelijking met hun buitenlandse concurrenten?

Een gesprek over de noodzaak en valkuilen van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Met o.a. :

Ruud Lubbers
Mickey Huibregtsen
Jos Nijhuis (CEO PWC)
Kees Blokland (P & O Nedrlandse spoorwegen)

VN IN DEBAT
Het debat in Rotterdam is het vijfde debat in een serie debatten in studentensteden waarmee Vrij Nederland in februari 2006 is begonnen. Eerdere debatten vonden plaats in Leiden, Utrecht en Amsterdam, over uiteenlopende thema’s als politieke vernieuwing, de verkiezingen en de toekomst van de Nederlandse film. Met gasten als Ed Nijpels, Ed van Thijn, Mark Rutte, Rick van der Ploeg, Ben Verwaayen en Andre Rouvoet. De debatten zijn een samenwerking van Vrij Nederland en een universiteit of hogeschool. Zie voor meer informatie en videomateriaal: www.vn.nl.