Terug naar programma

Symposium nederland bauhaus

do 11 april 2019Inschrijven nieuwsbrief

In het kader van de tentoonstelling ‘nederland <> bauhaus – pioniers van een nieuwe wereld’ organiseert Museum Boijmans Van Beuningen een symposium. Diverse Bauhaus-experts geven achtergronden en nieuwe feiten over het Nederland-Bauhaus netwerk.

Na een inleiding door de conservator van de tentoonstelling, Mienke Simon Thomas, spreken diverse auteurs van de publicatie ‘nederland ⇄ bauhaus’, nationale en internationale Bauhausspecialisten en twee kinderen van voormalig Bauhausstudenten. De sprekers zijn: Roxanna Brands, Yvonne Brentjens, Simone Divendal, Jeroen van den Eijnde, Marthe Kes, Hanneke Oosterhof, Catelijne van Middelkoop, Roy Bijlhouwer en Monika Stadler.

Het symposium vindt van 13.00 tot 17.00 uur plaats in Arminius, recht tegenover de ingang van het museum. Het museum blijft speciaal voor bezoekers van het symposium langer open. U kunt na het symposium nog een exclusief bezoek brengen aan de tentoonstelling ‘nederland ⇄ bauhaus – pioniers van een nieuwe wereld’. Het museum is tot 19.00 uur open.

Dit programma wordt georganiseerd door Museum Boijmans van Beuningen.