Terug naar programma

Symposium nederland bauhaus

Thu 11 April 2019


Inschrijven nieuwsbrief

In het kader van de tentoonstelling ‘nederland <> bauhaus – pioniers van een nieuwe wereld’ organiseert Museum Boijmans Van Beuningen een symposium. Diverse Bauhaus-experts geven achtergronden en nieuwe feiten over het Nederland-Bauhaus netwerk.

Na een inleiding door de conservator van de tentoonstelling, Mienke Simon Thomas, spreken diverse auteurs van de publicatie ‘nederland ⇄ bauhaus’, nationale en internationale Bauhausspecialisten en twee kinderen van voormalig Bauhausstudenten. De sprekers zijn: Roxanna Brands, Yvonne Brentjens, Simone Divendal, Jeroen van den Eijnde, Marthe Kes, Hanneke Oosterhof, Roy Bijlhouwer en Monika Stadler.

Het symposium vindt van 13.00 tot 17.00 uur plaats in congres- en debatcentrum Arminius, gelegen recht tegenover de ingang van het museum. Het museum blijft speciaal voor bezoekers van het symposium langer open. U kunt na het symposium nog een exclusief bezoek brengen aan de tentoonstelling ‘nederland ⇄ bauhaus – pioniers van een nieuwe wereld’. Het museum is tot 19.00 uur open.

Dit programma wordt georganiseerd door Museum Boijmans van Beuningen.