Terug naar programma

Studio Erasmus #5

ma 14 maart 2022
20:30Inschrijven nieuwsbrief

Studio Erasmus is dé talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en livemuziek.

Presentator Geert Maarse gaat in gesprek met wetenschappers over hun onderzoek; verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Met in deze editie onder meer Thea Hilhorst over migratie, Joris Krijger over de mannelijkheid van algoritmes en Emma Pleeging over hoop.

Met deze editie:

Hoe gaat Europa om met grote migratiestromen? Thea Hilhorst over de vluchtelingenstromen die door de oorlog in Oekraïne op gang zijn gekomen en de humanitaire ramp waarin dit kan uitmonden.

Kunnen algoritmes seksistisch en racistisch zijn? Joris Krijger over hoe het kan dat zelfs algoritmes uitgaan van de oude, witte “reference man”.

Wat hebben we aan hoop? Emma Pleeging promoveerde op dit onderwerp en onderzocht wat hoop eigenlijk is, hoe hoop invloed kan hebben op ons gedrag en hoe je het meet.

Een minicollege van Jamie van der Klaauw over waarom niet-Rotterdammers toch de gemeenteraadsverkiezingen van Rotterdam in de gaten moeten houden.

Aangepast:

En muziek van Bonno Getz.

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale, Vers Beton en Arminius. 

 

Bekijk ook de andere programma’s in Arminius.