Terug naar programma

Stille Nacht

Mon 21 December 2015Inschrijven nieuwsbrief

Wegens groot succes keert Festival Stille Nacht terug naar Rotterdam, met wederom een bijzondere line-up om de koude feestdagen warm in te kleuren. Het programma is compleet. Met in Arminius: Jake Isaac, Alex Vargas en Ben Caplan & op de andere locaties: Isbells, AOSOON, Son Mieux, Daniel Docherty, Jennah Bell, Samuel Ford, Roald van Oosten, Crying Boys Cafe, American Roadshow & Friends, Kid Harlequin (unplugged) en De Dood (unplugged).

In Arminius:
Singer/songwriter Jake Isaac begon met het maken van muziek sinds zijn vader hem als kind voor het eerst Paul Simon liet horen. Inmiddels heeft Jake al drie sterke EP’s afgeleverd en door heel Europa opgetreden, waaronder op Glastonbury. Met zijn mooie mix van soul en pop, is Jake Isaac klaar om de hele wereld te veroveren.

 

De in Londen woonachtige Deen Alex Vargas is een zeer kundige singer-songwriter, gezegend met een prachtige stem. Zijn songs hebben een smakelijke electro-soul laag waarbij zijn gitaar een minstens zo prominente rol vervult. Hij verkocht dit jaar binnen no time zijn show in Paradiso uit en zou zomaar eens de revelatie van het festival kunnen worden.

 

Baardmans Ben Caplan is allang geen onbekende meer. Samen met zijn band The Casual Smokers mixt Ben Caplan folk met blues en gipsy jazz. Weinig singer-songwriters kunnen een podium dragen zoals deze met whiskystrot gezegende troubadour. Op Stille Nacht keert Caplan terug met een frisse voorraad doorleefde bluesfolkanthems en rake oneliners. Dit najaar verschijnt zijn langverwachte tweede album Birds With Broken Wings.

Dit programma is onderdeel van het Stille nacht Festival. Bekijk ook het programma op de andere locaties in Rotterdam, zoals Rotown en de Paradijskerk.