Terug naar programma

Stemmen in de stad: De wijk aan zet?

di 8 maart 2022
20:00Inschrijven nieuwsbrief

Op 16 maart aanstaande gaat Rotterdam naar de stembus. Naast een stem voor de gemeenteraad brengen de Rotterdammers in het stemhokje voor het eerst ook een stem uit op hun favoriete wijkraadslid. Op hun favoriete wat? Precies!
In de zomer van 2021 heeft de gemeenteraad in Rotterdam een besluit genomen om de wijken in Rotterdam meer macht, middelen en mogelijkheden te geven: de wijk aan zet. Betrokkenheid van Rotterdammers bij hun wijk en hun stad wordt hiermee vergroot en zeggenschap bij belangrijke besluiten wordt verbeterd. Dat zijn nogal belangrijke uitgangspunten die verwachtingen wekken en vragen oproepen.
Waar is Wijk aan Zet een (politiek) antwoord op? Hoe krijgen deze wijkraden vorm in de stad? Hoe krijgen Rotterdammers informatie over deze nieuwe koers en wat betekent dit voor hen? Welke stappen moeten er in de stad gezet worden om de lokale democratie op een hoger plan te tillen? Wat staat er allemaal op het spel?

Onder leiding van Geert Maarse gaan kiezers, wethouders, wetenschappers, journalisten, wijkraadskandidaten, stadsmariniers en andere betrokkenen in gesprek over de invoering van de Wijkraden in Rotterdam.

Stemmen in de Stad is een programmareeks over invloed en zeggenschap van Rotterdammers rondom de Gemeenteraadsverkiezingen van 2022 van Arminius, OPEN Rotterdam, Vers Beton en LOKAAL. Stemmen in de stad is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam, deze organisatie heeft geen invloed gehad op de inhoud van de programma’s.

#StemmenInDeStad

 

Let op: livestream tickets
Voor het bezoeken van evenementen van Debatpodium Arminius is een coronatoegangsbewijs nodig. Houd bij de entree ticket, corona app en legitimatie bij de hand om zo soepel mogelijk naar binnen te kunnen.

Er zijn voor deze avond twee soorten kaarten: zaaltickets en livestream tickets. Nadat je een livestream ticket gekocht hebt, ontvang je automatisch een ticket-mail met daarin de link naar de livestream. Niet ontvangen? Check je spambox en/of controleer je andere mailboxen (mogelijk staat er in jouw Stager-account een ander mailadres van jou opgeslagen). Toch niet gevonden? Mail dan naar publiciteit@arminius.nl.

 

Bekijk ook de andere programma’s in Arminius