Terug naar programma

Stadsmakerscongres

Fri 10 November 2017Inschrijven nieuwsbrief

Hoe ziet het leven in een inclusieve stad eruit? Kunnen de harde en zachte infrastructuren van Rotterdam ingericht worden om de ambities, talenten en dromen van haar bewoners beter te benutten? Is dit een utopisch idee of zijn er manieren waarop de stad gehackt kan worden? Concrete Blossom gelooft in dat laatste.

De komende vier weken onderzoekt Concrete Blossom in verschillende programma’s hoe creatieve ondernemers en jonge vernieuwers – oftewel stadmakers – vanuit de grassroots de stad kunnen transformeren. Samen met hun partners programmeren zij een serie kritische evenementen en online content waarbij deze onderwerpen besproken worden.

De locatie van het stadmakerscongres is Theater Rotterdam (Schouwburg). Vanaf hier vertrekken ook de vier tours en workshops op locatie in het centrum van de stad en in West:

  • Hoe transformatief onderwijs kansenongelijkheid verkleint: Lentiz College,
  • Emancipate your creativity: met Braenworks in het WTC
  • Inclusieve gentrificatie in de praktijk: een bezoek aan Studio Narrative
  • Decolonising public space: een tour door historisch Delfshaven

Let op locatie: Theater Rotterdam (Schouwburg)
Aanmelden (gratis) via: stadmakerscongres.nl

Concrete Blossom is een platform voor en door dwarse denkers, beeldenstormers en bruggenbouwers die streven naar een inclusieve samenleving. Dit programma wordt georganiseerd door AIR architectuurinstituut Rotterdam, Arminius, Studio Narrative en Metro54 en mede mogelijk gemaakt door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Gemeente Rotterdam.